Jump to content

10 tipp a másnapos macskajajra

2014. 12. 26. 11:12

Ha az ünnepek során kicsit megszaladt a pohár, vagy szilveszterre tervezed, hogy lezárva a hosszú évet végre kirúgsz a hámból, annak könnyen másnapos szánom-bánom lehet a vége. Íme tíz tipp arra, hogyan tudod elejét venni a kutyaharapásnak!

Az ivászat napján:

1.- Figyelj oda rá, hogy sohase igyál üres gyomorra! A legjobban teszed, ha valamilyen tejtermékkel béleled ki a hasadat még a bárok meglátogatása előtt. Egy pohár joghurt egy banánnal remek választás, vagy egyél meg egy tálka müzlit tejjel, de vörösbor mellé remekül passzol egy csinosan összeállított sajttál is.

2.- Ne igyál túl sok szénsavas alkoholos italt! A kis buborékok ugyanis valóban könnyebben a fejbe szállnak, mivel felgyorsítják az alkohol felszívódását. Pezsgőből, buborékos koktélokból, habzó borokból legfeljebb egy-két pohárral igyál!

3.- Lehet, hogy jobban alszol tőle, mégse igyál lefekvés előtt töményet, a whiskey, konyak, vagy pálinka összetevői ugyanis súlyosbítják a másnaposság tüneteit.

4.- Ne felejts el ivás közben is inni! Azaz gondoskodj róla, hogy a szárító hatású alkohol mellé elég vizet is iszol.

Másnap...

5.- Ne dőlj be a legendának, a kutyaharapáson nem fog segíteni még egy pohár ka sör.

6.- Egy kiadós ivászat másnapján az ember szervezete nagyon kiszárad, a fejfájásokat és rosszullétet is részben ez okozza. Sajnos ilyenkor már nem elég, ha csak vizet iszunk, válassz helyette izotóniás sportitalokat, vagy kókusztejet. Töltsd bele egy nagy kulacsba, és azt kortyolgasd egész nap, hogy helyreállítsd a szervezeted vízháztartását.

7. -A túl sok kávé fogyasztása sem tesz kifejezetten jót, hiába érzed úgy, hogy csak egy nagy vödör koffeinnel élheted túl a macskajajt.

8.- Reggelizz, mint egy király, így tudod ugyanis leghatékonyabban helyreállítani a szervezeted vitamin és ásványianyag készletét! Ha semmi kedved nem fűlik a tojásrántottához, egy tál zabpehely is csodákat tehet egy pohár jéghideg narancslé kíséretében.

9.- Inkább kerüld el az aszpirint és a fájdalomcsillapítókat. A fejednek talán igen, de a háborgó gyomornak biztosan nem fognak jó tenni a gyógyszerek.

10.- Kerüld az édességeket és cukros italokat! A felborult vércukorszintet nem kell tovább terhelni még több szénhidráttal. Helyette válaszd az egészségesebb megoldást, azaz egyél friss gyümölcsöket egy pohár joghurttal.

(BBC, kép: gadgetreview.com)