Ünnepi alkalmakkor nem kell feltételnül beérnünk egy klasszikus pohár habzó borral, hiszen egy-két aprócska csavarral könnyedén feldobhatjuk, és meg is színesíthetjük e finom nedüt.
-Prosecco royale:
Ehhez a koktélhoz keverjünk össze egy rész créme de cassist (azaz feketeribizli ízesítésű gyümölcsös krémlikőrt) egy evőkanál citromlével, majd öntsük fel három rész prosecco-val.
-Rózsás pezsgő:
Egy pohár pezsgőbe tegyünk egy evőkanálnyi rózsaszirupot, hogy bájos, finoman nőies külsőt kölcsönözzünk az italunknak.
-Bakewell pezsgő:
A pezsgőspohár aljába tegyünk koktélcseresznyét, majd öntsünk rá ey rész Amaretto Disaronno likőrt és három rész prosecco-t.
-Karácsonyi pezsgős koktél:
A pezsgőspoharak szélét díszítsük fel úgy, hogy először fejjel lefelé a karimájukat vízbe, majd fahéjjal összekevert kristálycukorba mártjuk. A poharakba ezután tegyünk egy-egy kanálka gyömbérszirupot és egy kevés körtelevet, mielőtt felöntjük pezsgővel.
-A Sbagliato
Keverjünk össze négy rész pezsgőt egy rész vermuttal (például Martini Biancoval) és egy rész Camparival. A végén szórjunk rá reszelt narancshéjat.
(BBC, kép: bakedbree.com)