Jump to content

Pezsgős koktélok az ünnepek vidám fényéért

2014. 12. 18. 11:16

December a karácsony mellett az ünneplésről, a közösen eltöltött meghitt pillanatokról, és az óév elbúcsúztatásáról is szól. Mi mással is tehetnénk ezeket az estéket még emelkedettebbé és felejthetetlenebbé, mint egy pohár színes pezsgős koktéllal?

Ünnepi alkalmakkor nem kell feltételnül beérnünk egy klasszikus pohár habzó borral, hiszen egy-két aprócska csavarral könnyedén feldobhatjuk, és meg is színesíthetjük e finom nedüt.

-Prosecco royale:

Ehhez a koktélhoz keverjünk össze egy rész créme de cassist (azaz feketeribizli ízesítésű gyümölcsös krémlikőrt) egy evőkanál citromlével, majd öntsük fel három rész prosecco-val.

-Rózsás pezsgő:

Egy pohár pezsgőbe tegyünk egy evőkanálnyi rózsaszirupot, hogy bájos, finoman nőies külsőt kölcsönözzünk az italunknak.

-Bakewell pezsgő:

A pezsgőspohár aljába tegyünk koktélcseresznyét, majd öntsünk rá ey rész Amaretto Disaronno likőrt és három rész prosecco-t.

-Karácsonyi pezsgős koktél:

A pezsgőspoharak szélét díszítsük fel úgy, hogy először fejjel lefelé a karimájukat vízbe, majd fahéjjal összekevert kristálycukorba mártjuk. A poharakba ezután tegyünk egy-egy kanálka gyömbérszirupot és egy kevés körtelevet, mielőtt felöntjük pezsgővel.

-A Sbagliato

Keverjünk össze négy rész pezsgőt egy rész vermuttal (például Martini Biancoval) és egy rész Camparival. A végén szórjunk rá reszelt narancshéjat.

(BBC, kép: bakedbree.com)