Jump to content

Bal lábbal keltél? Változtass rajta!

2014. 12. 13. 11:15

Mindannyiunkkal előfordul olykor-olykor, hogy rossz oldalán kelünk fel az ágynak. Nem kell beletörődni azonban, hogy borongós reggeli hangulatunk az egész napunkra rányomja majd a bélyegét. Néhány egyszerű fogással hamar változtathatunk rajta!

Az élet túl rövid ahhoz, hogy búskomor, nyűgös napok is beleférjenek. Ha bal lábbal is keltél fel, ha úgy érzed, nincs kedved semmihez, akkor is felvidíthatod magadat néhány egyszerű trükkel. Ráadásul az egész nem kerül többe pár percnél, a hatása viszont egész nap kitart!

Első lépésként csinálj valami olyasmit 3-5 percen át, ami igazán boldoggá tesz! Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, elég, ha egy elkortyolgatsz egy csésze finom habos kakaót, kimész pár percre sétálni, vagy beteszed a kedvenc pörgős zenédet és önfeledten táncolsz. Fontos, hogy ezalatt az idő alatt semmi másra ne figyelj! Nem kell közben a konyhát gyorsan összepakolni, és a telefont, számítógépet is tedd el a közeledből! Ez a pár perc csak rólad szóljon, figyelj a belső hangodra, érzéseidre!

Végül nem kell mást tenned, mint odafigyelni, hogy ezt a kellemes rituálét megismételd minden nap! Szánj magadra öt percet reggel, vagy a nap közepén, amikor kikapcsolsz, eleresztessz minden gondot és borút, és kiélvezed azoknak a csöndes, nyugodt perceknek minden apró pillanatát.

(Kép: parade.com)