Jump to content

Kólatej – a Coca-Cola tejet is piacra dob

2014. 11. 28. 19:16

Úgy látszik, már tényleg híján vannak a kreativitásnak a világ vezető márkái. Bár elég szokatlan módon a Cola üdítőital gyártóként tejgyártásba kezd, szemmel láthatóan biztosra akarnak menni. Mert mivel adhatnák el, mint vonzó, klasszikus szépségű hölgyekkel?

A Coca-Cola próbálkozott már mással is, pl. szénsavmentes ásványvízzel, azonban csúnyán megbukott. Most a Colánál megint úgy gondolják, hogy érdemes a fő zászlóshajón kívül piacra dobni valami újat, ezért bőszen gyártják a sajátmárkás tejet. Természetesen ez a termék is különlegesnek van beállítva, mert magas fehérje- és kalciumtartalmú, illetve kevés benne a cukor, de ezeket az „extrákat” meg kell fizetni: a Cola által gyártott tej kétszer annyiba kerül, mint egy átlagos doboz.

Az amerikaiak Fairlife néven kereshetik a boltok polcain jövő hónaptól. A gyártó a legnagyobb csinnadrattával harangozta be az új terméket, „prémium tejként” aposztrofálva azt. Azt is hozzátették, hogy ez a tej sokkal finomabb lesz, mint bármely másik, és a legkorszerűbb, környezetkímélő technikával gyártják majd őket. Ugyanakkor igazi tejet ígér a Coca-Cola: 92 családi farmtól veszik majd a tejet.

A cég szóvivője a jó minőségű tej iránti megnövekedett kereslettel magyarázta a termék megjelenését. Ez hosszú távú terveket jelent a Coca-Cola számára, ami eredetileg szénsavas üdítőkre specializálódott, és mára már több, mint 1000 különböző üdítőmárkát dobott piacra.


www.independent.co.uk