Jump to content

Így lehetsz lógósból sportos!

2014. 11. 10. 10:37

Jobb szeretsz a kanapén heverészni egy tál ropogtatnivaló társaságában, mint a hideg utcán róni a futóköröket? Úgy érzed, életmódváltoztatásra lenne szükséged, de nem találod meg magadban a megfelelő motivációt? Akkor olvasd el, mások hogy kerekedtek felül a bennük békésen szunnyadó lógóson, és lettek a sportolás megszállottjai!

A Buzzfeed olyan embereket faggatot ki, akiknek sikerült komoly túlsúllyal és masszív lustálkodással töltött életmódjukat valami módon egészségesre cserélni. Vajon mi motiválhatta őket, hogyan találták meg magukban azt a hihetetlen erőt, ami a változtatásra késztette, majd az üdvös úton tartotta őket?

A 28 éves Cat Fuentes sokáig ellenállt a sportolás kísértésének. Munkaidő után ugyanis cseppet sem fűlt a foga a mozgáshoz, szívesebben találkozott helyette a barátaival, vagy pihengetett otthon a kanapén. Mivel azonban nagyon rosszul aludt és a stressztől sem tudott megszabadulni, elkerülhetetlenné vált a változtatás. Cat-nek az vált be, hogy még előző este kikészíti a sportcuccait, a vizes kulacsot behűti, és az irodai ruháját is előre kivasalja. Így reggel még azelőtt nekikezdhet a sportolásnak, hogy felébredjen annyira, hogy elkezdjen kifogásokat találni.

Emily sohasem szeretett megtagadni magától semmit, és ezt a fogyókúrája mellett is tartja. Ezért neki leginkább az vált be, hogy kisebb porciókat készít magának egészséges ételekből. Ha pedig vacsorázni menne a barátaival, mostanában inkább tapas bárokat keresnek fel. Így sok ételt és ízt kipróbálhat anélkül, hogy telezabálná magát.

Laura tapasztalatai alapján azt tanácsolja, hogy nem kell a tökéletességre törekednünk. Ha csak egy kilométert tudsz lefutni, az is pompás, de feladni semmiképpen sem szabad. „Nem kell jónak lenned benne, csak csináld!”

Ben hiába futott, járt edzőterembe, vagy próbálkozott a hiphoppal, utálta ezeket kivétel nélkül. Végül a küzdősportokban találta meg önmagát, amiket azóta is nagy élvezettel végez. „Találd meg a saját mozgásformádat!” –tanácsolja.

Kit a napi harminc perces edzésre esküszik, bármi is legyen az, séta, lépcsőzés, tánc, vagy labdajátékok, a rendszerességre helyezi a hangsúlyt.

Delores nem hisz a gyors változásokban és a röpke diétákban. Nem fogyókúrázni kell szerinte, hanem életmódot változtatni. Az, hogy odafigyel az étkezésére és rendszeresen eljár mozogni, nála nem átmeneti állapot, hanem a napi rutin része lett.

A 41 éves Theresa hosszas keresgélés után a táncban találta meg azt a mozgásformát, amivel meg tudott szabadulni súlyfeleslegétől és amit azóta is szenvedélyesen csinál. Theresa azt tanácsolja, hogy ünnepeljük meg azt, ahogy a sportolástól érezzük a testünkket, éljük át, közben milyen szexik és gyönyörűek vagyunk!

(Kép: sheknows.com)