Jump to content

Brokkolival kezelhetőek az autizmus tünetei

2014. 10. 24. 12:39

A Johns Hopkins egyetem kutatói meglepő felfedezést tettek: elképzelhető, hogy a brokkoliban egyik összetevőjánek segítségével gyógyíthatóak az autizmus tünetei.

Bár a kutatás még csak gyerekcipőben jár és további vizsgálatok szükségesek, egyenlőre nagyon bíztatónak látszik az eredmény, mely szerint a brokkoliból készült kivonatok gyógyíthatják az autizmus tüneteit. A ’csodatevő’ szulforafán nevezetű anyagot a brokkoli egyik összetevőjéből állítják elő. A zöldségben található glucorafanin a szervezetünkben található baktérium segítségével alakul át szulforafánná. A kísérletek során a kutatók laboratóriumi körülmények között készítettek szulforafánt a zöldségből, majd azt adták a pácienseknek.

A szulforafán egyik hatása, hogy a páciens azt képzeli, hirtelen felmelegedett körülötte a levegő. Ez azért lényeges, mert az autizmustól szenvedő betegek tünetei gyakran csillapodnak, amikor a páciens valamilyen betegségből kifolyólag belázasodik.

Az autizmusnak számtalan tünete van, amiket mindezidáig nem tudott megmagyarázni a tudomány. A mostani kísérletnek is csupán annyi a célja, hogy a tüneteket –a tikkelést, kommunikációs nehézségeket, ingerlékenységet- csökkentse.

A kísérlet első eredményei ugyan igen bíztatók, azért azt semmiképpen nem javasoljuk, hogy bárki, aki autizmushoz hasonló tüneteket észlel magán, most masszív brokkoli fogyasztásba kezdjen.

(Modern Farmer, kép: addapinch.com)