Jump to content

Bennragadt a mókuskerékben? Ne bánja!

2014. 09. 18. 19:23

A mókuskereket hajtani senki sem szereti. A szó szoros értelmében viszont rendkívül jó hatással van testünkre és szellemünkre egyaránt.

Könnyen ellustulunk, ha egész nap csak a gép előtt ülünk, hatással van a tartásunkra, ráadásul komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Ha viszont nem engedhetünk meg egy futópadot, hogy formában tartsuk magunkat, próbáljunk ki egy egyszerű módszert. Nem vicc, építsünk saját mókuskereket!

A kerék rostlemezekből, deszkákból van összeillesztve, ezen kívül ragasztóra van szükségünk, és kész is a mókuskerék. Rögzíthetjük az íróasztalunkhoz is, de előbb talán kérdezzük meg a főnökünket is róla.

A kaliforniai művészeti szakirányon végzett Robb Godshaw tervezte a fantasztikus szerkezetet, mégpedig azzal a szándékkal, hogy kimozdítsa az irodai dolgozókat a tespedésből.

- Sokkal többre is képes vagy! Nem hozod ki magadból a maximumot. Állj fel, kezdj el lépéseket tenni a célod érdekében. Így jobban tudsz majd a munkára koncentrálni. – magyarázza Godshaw.

Hogy a cél elérését megkönnyítse, a tervező egy használati utasítást is ad az elszánt dolgozók kezébe, amely segítségével lépésről lépésre segít a mókuskerék felállításában, és igazán egyedivé is tehetjük őket. Godshaw kezdetben fékeket is akart a kerékre szerelni, azonban végül meggondolta magát, mert szerette volna, ha az alkalmazottak teljesítményük maximumát érhetik el. A tervező szerint az eszközt padként is használhatjuk, azonban így kicsit kényelmetlen.

 

(Forrás, fotó: www.dailymail.co.uk, www.instructables.com)