Jump to content

Nem kell a púder!

2014. 09. 11. 11:31

Szinte minden nő úgy kezdi a napját, hogy kisminkeli magát a fürdőszobában, mielőtt kilépne a lakásából. Sőt, van, akit a hideg rázna ki a gondolattól, hogy esetleg megláthatják ’meztelen arccal’, azaz smink nélkül. De valóban szükség van erre...?

Reggel, amikor szemhéjpúdert, szempillaspirált, arcpirosítót aplikálunk magunkra, vagy kacér macskaszemeket, hamvasan fiatalos orcát varázsolunk magunknak, legtöbbünk azzal a céllal teszi mindezt, mert a férfiaknak tetszeni vágyik. Pedig lehet, hogy ezzel épp az ellenkezőjét érjük el.

Egy kutatás szerint ugyanis az urak háromnegyed része jobb szereti a természetes megjelenést. Sőt, 40%-uk úgy gondolja, a nők túl sok festéket viselnek magukon és ez akár elrisztó is lehet. A férfiak majdnem fele azt nyilatkozta a felmérés szerint, hogy a vastag smink inkább elrettenti az adott hölgytől, harmaduk a szoláriumbarnaságtól kap hidegrázást, és a műszempillák, vastag szemöldökök sem arattak osztatlan elismerést. Érdekes még, hogy a filmvásznon rajongott vérvörös ajakrúzs is az urak 5%-ának nemteszését váltotta ki a való életben.

Akkor vajon miért sminkelünk? Talán mégsem a férfiak miatt?

Lehet benne valami, a nők fele ugyanis azt nyilatkozta, sminkkel együtt messze magabiztosabbnak érzi magát, 17%-uk pedig inkább lemondana egy randit, mint hogy ’harci dísz’ nélkül jelenjen meg.

Míg a hölgyek fele napjában többször is kiigazítja a reggel feltett sminket, vasárnap a legtöbbünk azért hagyja pihenni a bőrét, és ezzel a szakemberek, bőrgyógyászok és sminkmesterek is maximálisan egyetértenek... 

(Kép: stylishandtrendy.com)