Jump to content

Ez aztán a felemelő zene!

2014. 08. 15. 16:17

Bár a repülő autók használata még kicsit odébb van, a legszerencsésebbek már karácsony előtt élvezhetik a lebegő hangszóró előnyeit.

Az eszköz egy teniszlabda nagyságú hangszóróból, és egy „talapzatból” áll, amely fölött kb. 3 cm-es magasságban lebeg a hangszóró egy elektromágnesnek köszönhetően. Az Om/One-nak elnevezett eszközhöz bluetooth segítségével más kütyüket csatlakoztathatunk, pl. az okostelefonunkat, így tudjuk átküldeni a lejátszani kívánt zenét.

Tudjuk szabályozni a hangerőt és váltani a számok között, kb. 10 méter távolságról is. A gyártó kaliforniai cég szerint az új hangszóróval „lehetségessé válik a lehetetlen, könnyedén dacolva a gravitációval.” Elegáns, és a legapróbb részletekig megtervezett.

Míg egyesek szerint csak túlreklámozott trükkről van szó, a tervező csapat szerint az új kialakítás miatt sokkal jobb hangzás érhető el. Mindezen túl, a hangszóró 100 decibeles teljesítményre képes és 15 órányi zene lejátszására, újratöltés nélkül. Hordozható, és kültéri használatra is alkalmas. Beépített mikrofon van benne, így akár konferenciahívásra is használhatjuk majd, továbbá Mac, pc és tablet is kompatibilis az eszközzel.

A tervezők gondoskodtak a design-ról is: már fehér, fekete színben, és diszkógömb szerű külsővel is rendelhető. Az egyszerűbb változat ára 179 dollárba kerül, azaz kb. 41.000 forintba. A diszkógömb szerű hangszóró ára kicsit borsosabb, átszámítva közel 70.000 forint. Az Egyesült Államokban élő vevők már karácsony előtt a kézhez kaphatják az újdonságot.

 

www.dailymail.co.uk

(Fotó: www.omone.com)