Jump to content

Gyere, nyuszi, megeszlek!

2014. 06. 30. 15:07

Jeanette Winterson brit író hatalmas felháborodást okozott Twitter bejegyzésével, melyben bejelentette, felfalta bosszúból a nyulat, ami viszont felfalta a petrezselymét.

Winterson, akinek magyarul is számos könyve jelent meg, köztük a ’Miért lennél boldog, ha lehetsz normális’ című, hatalmas vihart kavart bejegyzésével. Twitter oldalára ugyanis feltöltötte a félig megnyúzott nyulat ábrázoló fotót a következő felirattal:

„A nyúl megette a petrezselymem. Én megeszem a nyulat.”

Ezt a nyúl rozmaringgal és kakukkfűvel megbolondított, fazékban rotyogó képe követte, végül lezárásnak két kép a macskájáról, amint boldog képpel ropogtatta a maradékokat.

Winterson Twitter-követőit mélységesen megrázta az ügy, az egyikük így fogalmazta meg keserű gondolatait a nyúl-ügy kapcsán:

„ Mielőtt leiratkozom rólad el kell hogy mondjam, hányingert kapok tőled. Soha többet egy szót nem fogok tőled elolvasni. Nyugodj békében, szegény kis nyuszika."

Winterson azonban, aki egyébként kilenc éven keresztül volt vegetáriánus, tántoríthatatlan maradt a nyúl bekebelezését illetően.

„A nyulakat, ha már kártékony mennyiségűre szaporodtak, el kell pusztítani. A piacon is árulják őket, akkor miért ne ehetném meg, amit én magam fogtam?”

(Telegraph, kép: dailystar.co.uk)