Jump to content

Vesztükbe rohannak a drogbárók a VB miatt

2014. 06. 19. 09:11

Történt ugyanis, hogy a hírhedt mexikói drogbárót, José Diaz-Barajast a Rio de Janeiro-i reptéren fogták el, miután saját nevére foglalt jegyet a mexikói-brazil meccsre.

Eddig is tudtuk, hogy az erősebbik nem rajong a fociért (persze vannak fanatikus hölgy szurkolók is), de azt nem gondoltuk, hogy még a börtönt is bevállalják a népszerű sport miatt.

A 49 éves José Diaz-Barajas éppen a Fortaleza-ba tartó gépre akart felszállni, hogy a Mexikó-Brazília mérkőzésen szurkolhasson hazájának. A FIFA továbbította a lelkes vevőről szóló információkat a brazil hatóságoknak, miután az Interpol nemzetközi körözést adott ki ellene.

- Az eredeti iratait használta a vásárlás során, mert nem gondolta, hogy éppen most keresné őt bárki is. De tudomást szereztünk arról, hogy jegyet vásárolt a mérkőzésre. – tájékoztatott Luiz Cravo Dorea, rendőrfőnök.

Diaz-Barajas, aki június 11-én Paraguay-ból érkezett Brazíliába, feleségével és két fiával akart részt venni a meccsen, akikkel együtt egy turisták által frekventált városnegyedben szállt meg, letartóztatását megelőzően. Dorea szerint korábban is letartóztathatták volna a drogbárót, de a brazil rendőrség meg akart győződni róla, hogy Diaz-Barajas kábítószerrel kapcsolatos üzletei miatt utazott az országba.

- Néhány nap után világossá vált, hogy tényleg csak a családjával szeretett volna részt venni a focimeccsen. A stadionban is letartóztathattuk volna, de a költségek miatt inkább Rióban csaptunk le. – mesélte Dorea, aki azt is hozzátette, hogy a körözött személy az egyik legkeresettebb drogkereskedő volt az Egyesült Államokban.

José Diaz-Barajas egy Rio de Janeiró-i börtönben marad addig, amíg át nem adják az amerikai hatóságoknak.

A népszerű sporteseményeket gyakran használják csaliként, hogy rajtaüthessenek azokon a bűnözőkön, akik egyszerűen nem bírják megállni, hogy élőben láthassák kedvenc csapataikat, sportolóikat. Ez gyakran a vesztüket okozza. Sokan közülük sport fanatikusok, így ez nagyszerű lehetőség a hatóságoknak a letartóztatásukra. Diaz-Barajast egyébként azzal (is) vádolják, hogy saját készítésű metamfetamint akart az Egyesült Államokba csempészni.

A nagy galibát okozó meccs végeredménye 0-0 lett.

 

(Forrás, fotó: www.telegraph.co.uk)