Jump to content

Értelmetlen tetkók nagymesterei

2014. 06. 17. 08:29

Amikor tetoválásokról van szó, természetesen mindenkinek megvan a véleménye, hogy mit is kellene képviselnie egy tetkónak. Sokak szerint „kell legyen valamilyen jelentése”. Ez azért is vicces, mert a megszállottan tetováltatók általában csak a testdíszeket illetően üldözik a többlettartalmat.

Hogy mire gondolok? Hogy például komoly munkahely és életcélok híján, rövidtávon igyekeznek egyfajta jelentőséggel felruházni az éppen aktuális rajongást egy újabb varrat iránt. Most nem azokról beszélek, akik kamaszkorukban vagy hirtelen ötlettől vezérelve felvarrattak egy tetkót egy görbe estén. Azokról az infantilis személyiségekről van szó, akik újra és újra beleszeretnek egy „fantasztikus” mintába, figurába, vagy egy „inspiráló” idézetbe és egyszerűen nem bírnak leállni. Mert mindig megtalálják rajongásuk új tárgyát, amit ugyanolyan hévvel bizonygatnak, hogy ez bizony, jelent valamit.

Különösen jellemző rájuk, hogy üldözik a jelentéstartalmat, de vannak olyanok, akik egyszerűbbek ennél. Amikor egy velem egykorú lánytól megkérdeztem, hogy mégis, miért visel virágokat a derekán, a válasz ez volt: mert szeretem a virágokat. Én nagyon szeretem a szép ruhákat, mégsem varratok magamra egy Cavallit. A legtöbb embernek szörnyű ízlése van tetkók terén, bár való igaz, nehéz is ízléses példányra akadni. Nézzük azokat a típusokat, amelyektől igazi idiótának tűnik valaki:

1. Nonfiguratív/törzsi tetkók
Az egyik amerikai sorozatban a következő bárbeszéd hangzott el a „törzsi tetkókkal” kapcsolatban:
- Ezek valóban eredetiek. Törzsi tetkók.
- Tényleg? És te melyik törzs tagja vagy?
Hacsak valaki nem egy gyilkos harcművészet gyakorló tagja, ne varrasson magára ilyeneket. Inkább vegyen egy pólót, amin az áll, hogy „nincs fantáziám”. Ez olcsóbb és kevésbé kínos.

2. Az imádott személy neve vagy portréja
Kevés kínosabb és betegesebb dolog van annál, mint rajongásunk tárgyának neve vagy portréja magunkon. Persze a nagyon „jelentőségteljes” dátumok is ide tartoznak. Széles körben elterjedt, szükségtelen önmegbélyegzés, amit – ha csak nem a börtönből való álcázott szökési terv része – inkább hanyagoljunk.

3. „Inspiráló” idézetek
„Csak Isten ítélkezhet fölötted” ugye? Ez elég ironikus, mert ha ekkora közhelyet tetováltat valaki magára, jobb, ha szembenéz az őt érő előítéletekkel. És nem teljesen jogtalanul kapja ezeket, hiszen gondoljunk bele, mennyire vicces – vagy inkább szánalmas - valaki a Harcosok klubjából vett idézetekkel az oldalán vagy olyan bölcsességekkel, mint a már minden harmadik emberen ott virító „elmúlik” felirat.

 

Forrás: thoughtcatalog.com
Fotó: www.db45.com