Jump to content

Teadélután kedvenceinkkel

2014. 06. 05. 15:15

Az első dolog, ami rendszerint az angolokról eszünkbe szokott jutni, az minden bizonnyal a szigetlakók teaivási szokása. Ezért talán senkit nem lep meg nagyon a hír: mostantól nem csak a brittek, de kis kedvenceik is együtt teázgathatnak gazdáikkal.

Egy brit cég valószínűleg sok angol kisállat-tulajdonos mélyen titkolt vágyát elégítette ki, amikor nemrégiben piacra dobta legújabb termékét: a kiváló minőségű, prémium teafiltereket, melyeket kifejezetten kutyák számára terveztek. A gyógynövény-alapú kutyateát hét különféle ízben is megvásárolhatjuk, fogyasztása pedig finom lehelletet és egészségtől fénylő bundát biztosít az állatoknak.

A tea ötletgazdája, Steve Bennett pozitív visszajelzésekről számol be, a teát kortyolgató ebek hamar rákaptak a dolog ízére.

Annyit határozottan állíthatunk, hogy eme úri huncutság csupán a kiváltságos kedvenceknek jár, egy 28 teafilteres doboz ára ugyanis közel négyezer forintot kóstál. Egy filterből egy liternyi illatos tea készíthető, mely szükség esetén akár egy hétig is eltartható a hűtőszekrényben.

A kutyatea létrejöttét komoly, valós igények hívták életre. A feltaláló, Bennett úr ugyanis régebben egy teaboltot vezetett. Kutyatulajdonos vásárlói itt mesélték el neki, mennyire rajonganak kedvenceik az angolok nemzeti italáért, ám azzal csak félve kínálták meg az ölebeket, hiszen köztudott, hogy a teában található koffein és az édesítésként szolgáló cukor nem tesz jót az állatok egészségének. Ezek után született meg a speciálisan kutyáknak tervezett gyógynövényalapú ital, mellyel a brit ebek úgy áldozhatnak a teaivás gyönyöreinek, hogy ezzel nem károsítják a szervezetüket. Bennett úr saját két kutyáján tesztelte a nedüt, akik úgy tűnik, farokcsóválásukat és áldásukat adták a projektre.

-Egyes kutyák azonnak rákapnak a tea ízére, másoknak beletelik egy kis időbe, amíg hozzászoknak. Billy kutyám egyenesen odáig van érte! –nyilatkozta a feltaláló a Daily Mailnek.

Az egyik legnépszerűbb teafajtájuk a Ha-pee Lawns -mely név maga egy furfangos szójáték, körülbelül Boldog/Pisi Gyepet jelent. Ez a tea jukka gyökeret, aranyvesszőt és paradicsompelyheket tartalmaz, hatóanyagainak köszönhetően pedig csökkenti a kutyapisi káros hatásait a kert szép zöld gyepén. A termékeket több, mint 200 kutyán tesztelték, akiknek 80%-a állítólag sokkal kevésbé égeti ki azóta vizeletével a kertek füvét.

A kutyateát egyenlőre csak az interneten keresztül tudjuk megrendelni, de Bennett úr a kezdeti sikereken felbuzdulva azt ígéri, hamarosan világszerte megkezdhetik a forgalmazást.

(Kép: coolanimalworld.com)