Jump to content

Itt a hordozható strand-trezor!

2014. 06. 04. 11:22

Ugye mindenkinek ismerős a dilemma a strandon: a forró nyári napon oly hívogató a hűvös víz, de mi legyen az értékeinkkel? Kérjünk meg egy szimpatikus szomszédot a fövenyről, hogy ránézzen, vagy takarjuk be a törölközőinkkel, abban reménykedve, hogy a frottírkupac majd elriasztja a tolvajt?

Hiába igyekezzük leredukálni a magunkkal hordott értékeket, azért a slusszkulcs, mobiltelefon, pénztárca mindannyiunk holmijában megtalálható a strandon. Ezeket hátrahagyni egy kis hűsítő lubickolásért azonban néha kockázatos dolog.

Erre a problémára kínál most ragyogó megoldást egy ifjú feltaláló. Az egyedülálló gumitrezorba csak belerejtjük a pénzünket és a telefonunkat, majd egyszerűen belecsavarjuk a homokba, végül lezárjuk a vízálló kupakjával, így egészen biztos, hogy sértetlenül keverednek belőle elő értékes tárgyaink. Ezek után csak ráterítjük a strandmatracot, a kutya sem fogja sejteni, hogy valami rejtőzik a pokrócunk alatt.

Bár a strand-trezor ifjú feltalálója elismeri, hogy egy rossz szándékú illető a magára hagyott, homokba fúrt dobozkát egy mozdulattal kiránthatja és magával viheti, de állítja, erre valószínűleg mégis sokkal kevesebb esély van, mint egy retikül, vagy táska esetében, hiszen a gumitrezor rejtve marad a kiváncsibb szemek előtt is.

A csavaros dobozka mellé kiegészítésként hozzá illő törölközőt is vásárolhatunk, melyen a könnyebb hozzáférés érdekében kisebb lyuk van, így nem kell az egész hóbelebancot arréb pakolnunk, hogy a pénzünkhöz, vagy a csörgő telefonunkhoz jussunk. Hogy mégis elfedjük a rejtekhelyet, elég ha erre a lyukra csak ráteszünk egy felfújható strandpárnát.

A strandtrezor feltalálásához Marcalt saját nyaralási élményei ihlettők, egy nap ugyanis a feleségével arról kezdtek el beszélgetni, hogy milyen jó is lenne, ha nem kellene állandóan azon aggódni, hogy valaki elemeli az értékeiket, amíg fürdőznek, vagy alszanak a plázson.

A doboz méretei ideálissá teszik, hogy erejtsünk benne pénzt, telefont, kulcsokat, de akár egy kisebb könyv, vagy egy iPad Mini is elfér benne.

A nem homokos talajú strandokon pedig sajnos továbbra is marad a törölközőkupaccal álcázott értékmegőrzési kísérlet.

(Daily Mail)