Jump to content

Feltámasztották Michael Jacksont

2014. 05. 20. 12:03

… legalábbis egy dal erejéig a neves amerikai zenei díjátadó, a Billboard Music Awards kedvéért vasárnap este Las Vegasban. Jackson “előadta” a már jól ismert, védjegyévé vált moonwalk-ját, de egy teljesen új koreográfiával érkezett, hogy bemutassa új dalát, a Slave to the Rhytm-öt.

Még pénteken ugyan két hologramokkal foglalkozó cég, szabadalmi védettségre hivatkozva megpróbálta megakadályozni a fellépést, de a keresetüket egy nevadai bíróság elutasította. Jacko pedig átruccanva a Mennyországból, frissen és teljes erőbedobással elénekelte-táncolta dalát, amely a frissen megjelent posztumusz lemezén, az Xscape-en hallható. A lemez eddig kiadatlan anyagokból kevert számokat tartalmaz, olyan neves előadók segítségével, mint Timbaland, vagy Justin Timberlake.

Jackson ezzel csatlakozott az egyre divatosabbá váló “hologram-zenészek” közé. A technológiát Tupac Shakur néhai amerikai rapper hologramja tette népszerűvé, mikor még a 2012-es amerikai zenei fesztiválon, a Coachellán “fellépett.” A dalhoz készült animáció elkészítése csaknem négy hónapba és több, mint 400,000 dollárba került, a Jackóhoz készült hologram költségvetése ezt természetesen túlszárnyalja.

Habár a hologram technológia már több évszázada létezik, mint egyszerű optikai illúzió, aktívan mégis csak az elmúlt időben kezdték el alkalmazni, mivel most érte el a technológia az élethű animációk szintjét. A Jackson fivérek terve pedig, hogy a hologramos technika segítségével ismét együtt zenélhessenek Michael-lel, még várat magára.

(fotó: billboard.com)

Így támadt fel Jacko: