Jump to content

Játssz az étellel!

2014. 05. 17. 11:19

Számtalan módja van, ahogy az emberek feldolgozzák az őket ért tragédiát és gyászt, de biztosan állíthatjuk, az argentín művésznő egészen szokatlan módon vett végső búcsút Budgie nevű madarától.

Egy argentín művésznő gyönyörű képeket készít madarakról, különféle élelmiszerek felhasználásával. A Buenos Aires-ben élő Anna Keville Joyce-ot a különleges képek készítésére egy tragikus esemény inspirálta. Nem csak a szerelmi kapcsolata ért véget, de még a madara, Budgie is elpusztult.

A tányérok szolgáltak ’festővásznául’, a madarakat pedig zöldségekből, magokból, fűszerekből, kávészemekből, és számtalan más, a konyhában megtalálható hozzávalókból alkotta meg a művésznő. A képek köré végül elhelyezte azokat az anyagokat, amiket felhasznált a madarak elkészítéséhez.

Joyce nem csupán gyönyörködtetni akart zöldségalapú képeivel, számára ezeknek az elkészítése terápiás célt is szolgált, aminek segítségével végső búcsút vehetett zátonyra futott kapcsolatától és kedves madárkájától is.

-Én így gyászoltam, ez számomra egyfajta meditáció volt és gyógyulás. Őszintén hiszek benne, hogy minden bennünket ért élményből, akár olyan negatívokból is, mint a gyász, létre lehet hozni valami gyönyörűségeset.

Egyébként Joyce munkája nem áll nagyon távol művészi projektjétől, mestersége címere ugyanis ’étel-stylist’, azaz ételeket rendez el dekoratívan fényképekhez és reklámokhoz. Állítása szerint azért szeret élelmiszerekkel dolgozni, mert azok nagyon dinamikusak.

-Csak egy rövid ideig tart, amíg minden összeáll. A napraforgómag, a gyümölcshús és a tojássárgája a legkifejezőbb élelmiszerek mind közül, amikkel életem során együtt dolgoztam.

Elnézve Joyce rendkívüli alkotásait, ezentúl egész biztosan nem fogunk rászólni a gyerekekre, hogy ne játszanak az étellel, sőt, egyenesen támogatni fogjuk őket a sültkrumpli hasábok és a ketchup dekoratív elrendezésére.

(Forrás: Daily Mail)