Jump to content

Nem fér a körömcipőbe a lába? Amputálja!

2014. 05. 06. 11:49

A New York Times nemrégiben hírül adta, hogy egyes szakemberek új szolgáltatással rukkoltak elő: sebészi beavatkozással hozzásegítik kuncsaftjaikat, hogy azok bele tudjanak bújni álmaik cipellőibe.

A Beverly Hills-i székhelyű Dr Ali Sadrieh egész sor szolgáltatást kínál pácienseinek a lábujj hosszabításától a lábujj rövidítéséig, sőt, az egyik eljárás keretében a hölgyek hátsó feléből leszívott zsírt a talpakba injekciózzák, hogy kevésbé fájjon a magassarkú cipőkben való hosszas billegés. (Az persze más kérdés, hogy ki akar a fenékzsírján lépkedni álló nap?)

Egy másik szakember újításai között szerepel a láb ’arcfelvarrása’, és a lábujjak ránctalanítása is, hiszen a dizájner cipőkbe csak dizájner lábak dukálnak. Akadt viszont olyan hölgy is, aki egyenesen a kislábujja amputációját kérte orvosától, hogy ezentúl kényelmesen bele tudja csúsztatni lábát a szép cipőcskékbe.

De vajon honnan eredhet ez az önkínzó őrület, ami egyre magasabb és magasabb sarkú topánkák viselésére buzdítja a nőket? Talán Carrie Bradshaw, vagy Victoria Beckham járt előttünk ilyen meggyőző, követendő példával, vagy ennél sokkal többről van szó?

Egy, a Timesnak nyilatkozó hölgy elárulta, hogy a munkahelyén nem is viselhetne mást, mint magassarkú cipőt. Miután emiatt hosszú éveken keresztül kínklódott láb- és hátfájással, végül sebészi úton eltávolítatta a bütykeit. Ennek köszönhetően újra tud dizájnercipőket hordani, habár csak módjával.

Azért a nagy cipőtervező cégek is mutatnak némi hajlandóságot, hogy végül a kényelem-elegancia tengelyen találkozhassunk félúton: egyre többen terveznek ugyanis olyan topánkákat, ahol a lábbeli csinossága nem feltétlenül a magas sarok egyetlen függvénye.

Szükség is van a változásra, főleg ha el akarjuk kerülni a sebészkést. Victoria Beckhamnek kalapácslábat okoztak esztelen magassarkú-viselési szokásai, Sarah Jessica Parker pedig azt nyilatkozta, a Szex és New York-beli szerepe komoly pusztításokat végzett a lábán.

(Shine, kép: thefashionspot.com)