Jump to content

Tündérkék a kertemben

2014. 04. 10. 11:50

Egész biztos, hogy hinni is kell, ahhoz, hogy meglássuk. Nyitottságot és elfogadást kér mindannyiunktól az az egyetemi oktató, aki azt állítja, sikerült igazi tündérkéket lencsevégre kapnia a hátsó kertjében.

Az 53 éves hobbifotós és tanár, John Hyatt azt állítja, Lancashire-i otthona kertjében készített fényképeken nem szárnyas bogárkák láthatóak, hanem valódi tündérek, épp olyasmik, mint amiket Pán Péter Walt Disney-adaptációból ismerhetnek olvasóink. Állítását olyannyira komolyan is veszi, hogy az elmúlt két év során készített különleges felvételeit a Manchester-i egyetemen is ki fogja állítani.

-Eléggé meglepődtem, amikor előhívtam a képeket, úgyhogy kimentem újakat csinálni. Lefotóztam egy csomó szúnyogot, meg bogarat, de valahogy egyik sem volt az előbbiekhez hasonló. Mindenki eldöntheti magának, mit is lát pontosan, miután megnézte a fotókat.-nyilatkozta a Telegraph szerint. 

-Csak annyit kérnék mindenkitől, hogy próbáljon meg nyitottan hozzáállni a képekhez. Azt hiszem ez az a helyzet, amikor hinni kell ahhoz, hogy meglássa az ember.

-Egy csomó ember, aki már látta, azt nyilatkozta, hogy ezzel egy kis varázslat került az életükbe. Hyatt úr képeit az érdeklődők idén tavasszal tekinthetik meg a rossendale-i Whitaker Múzeumban, Rossendale Tündérei címmel.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki azt hiszi, tündéreket lát: a Daily Mail adta hírül, hogy 2009-ben egy hölgy azt állította, dél-londoni otthonában lencsevégre kapott egy ott röpködő tündért. 

(Kép: typepad.com)