Jump to content

„Szeretem tetőtől talpig szőkének érezni magam.”

2014. 04. 10. 11:40

Nemrégiben előkerült a fiók mélyéről egy különleges fotósorozat, amely Hollywood egykori üdvöskéjét, a hatvanas évek szexszimbólumát, Marilyn Monroe-t ábrázolják különlegesen bensőséges helyzetekben. A háromfős fotós stáb a színésznő egyszerű, külvárosi otthonában járt.

Marilyn Monroe-ról 1952-ben készített fotósorozatot Philippe Halsman a LIFE magazin számára. A szőke színésznő olcsó, kétszobás lakásában képek százait lőtte el a művész és csapata, de ezekből csak egyet használtak fel végül a címlaphoz. A színésznő karrierjének felívelése tulajdonképpen ettől a címlapfotótól datálódik. A többi kép viszont egészen máig jóformán ismeretlen maradt...

-Ami kiváltképp lenyűgözött engem az ócska kis Los Angeles-i lakásban, az a nyilvánvaló igyekezet az önfejlesztésre. Temérdek könyvet láttam, köztük sok olyat, amire egyáltalán nem számítottam volna, például Dosztojevszkijt, vagy Freudot. Mellettük, a földön volt két kis kézisúlyzó. -emlékszik vissza a napra Halsman.

Ami a sportolást és a táplálkozást illeti, Marylin azt nyilatkozta, hogy bár régebben nem különösebben izgatta az alakja, de manapság már oda kell figyelnie, mit és mennyit eszik, -ekkor volt 26 éves. Ugyanez vonatkozik a mozgásra is, újabban kénytelen volt felvenni azt a szokását, hogy reggelente 10 percet kis súlyzókkal tornázik, hogy az izmait feszesen tartsa. A kültéri sportokat, mint az úszás, a tenisz, vagy a golf nem különösebben kedveli, ezért azokat meghagyja a férfiaknak. Amúgy sem szeretne lesülni, mert nem tetszik neki a napbarnította bőr, és különösebben egészségesnek sem tartja.

„Szeretem magam tetőtől talpig szőkének érezni.” –tette hozzá a Pageant magazin hasábjain megjelent interjúban.

A színésznő étkezési szokásait állítása szerint sokan bizarrnak találják, de ezzel nem ért egyet. Reggelire bedob két nyers tojást egy kis langyos tejben elkeverve, ami után leküld egy multivitamin tablettát, fojtásnak.

„Kétlem, hogy ennél táplálóbb reggelit javasolna bármelyik orvos egy sietésben lévő dolgozó lánynak.”

Vacsorára pedig a piacon vesz egy darab májat, bárány-, vagy marhaszeletet, és azt eszi meg sütve, köretként pedig répát rágcsál hozzá.

„Lehet bennem részben valami egy nyúlból. Sohasem tudok ráunni a nyers répára!”

(Forrás: www.messynessychic.com)