Jump to content

Mi rejlik egy női táskában?

2014. 04. 09. 08:10

Mi nők, tudjuk, hogy egy női táska feneketlen, és szinte minden megtalálható benne, amire (valaha is) szükségünk lehet. Most összegyűjtöttük azt a 10 dolgot, amit legtöbb esetben mindenhová magunkkal viszünk.

1. Rúzs vagy szájfény
Még a legszürkébb és legrosszabb napokon is segíthetnek feldobni a hangulatot (az arcunkat). Legyünk a legsiralmasabb hangulatban vagy akár szakítás után – egy élénk rúzs professzionálisan tereli el a figyelmet.

2. Tampon vagy betét
Sajnos állandó számításaink ellenére előfordul, hogy az anyatermészet előbb áld meg minket a menstruáció „örömeivel”. A biztonság kedvéért legyen nálunk tampon vagy betét (esetleg mindkettő), a váratlanul megérkező nehéz napok túlélésére.

3. Vésztartalék
Nagyon hasznos tud lenni, ha van nálunk egy ötezres, vész esetére. Ezt ne költsük el, csak ha nagyon muszáj. Például ha taxival kell hazajönni valahonnan, ha nem várt kiadásunk akad, vagy amikor egy pokoli randi után nekünk kell kifizetni a számlát.

4. Törlőkendő
Sosem tudhatjuk, hogy mikor lehet rá szükség. Lehet, hogy egy utazás hosszabb lesz a kelleténél, netalán éppen nem áll rendelkezésünkre a megfelelő, megszokott civilizált tisztálkodási lehetőség – ilyenkor is életmentő lehet néhány törlőkendő.

5. Fejfájás-csillapító
Még azok számára is, akik nem küzdenek állandó migrénnel, hasznos lehet néhány szem aszpirin. Jöhet egy váratlan front – ne adj’ Isten másnap –, amikor a jó régi fejfájás-csillapító segít túlélni a napot.

6. Toll
Ki tudja, mikor kell aláírni egy több millió forintról szóló átvételt, hát ne ez akadályozzon meg benne. A viccet félretéve, tollra bármikor szükségünk lehet. Például ha a postán vagy bankban nem adnak, hivatalos ügyeket intézünk, de nem elhanyagolható az az eset sem, amikor a telefonszámunkat kell megadni egy nagyon jóképű úriembernek.

7. Információk vészhelyzet esetére
Isten őrizz, hogy az ördögöt a falra fessem, de sajnos bárkivel bármikor előfordulhat, hogy baleset éri. Erre az esetre nagyon hasznos, ha felírjuk legfontosabb adatainkat és az értesítendő hozzátartozók nevét, elérhetőségét. Ha van jogosítványunk, töltsük ki a tartótok első oldalán található információkat (ne felejtsük a vércsoportunkat sem)!

8. Gáz- vagy paprikaspray
Na igen. Az a legjobb, ha sosem kell használni az efféle dolgokat, de azért jó, ha van egy a táskánkban. Aki például rosszabb környékeken is meg szokott fordulni, vagy sokat utazik, annak mindenképpen ajánlott. Már csak azért is, mert biztonságérzetet ad.

9. Kézfertőtlenítő
Szintén életmentő lehet, ha például evés előtt nem tudnánk kezet mosni, és előtte BKV-val utaztuk keresztül Budapestet.

10. Öngyújtó vagy gyufa
Nem csak a dohányosoknak van rá szüksége. Olyan vészhelyzetekre, mint például ha váratlanul a vadonba vet minket az élet, vagy egy összképet rontó cérnaszál lóg a ruhánkról, hasznunkra lehet egy rendelkezésre álló öngyújtó.

 

en.amerikanki.com

(fotó: agirlastyle.com)