Jump to content

Kérek szépen még egy kis házit!

2014. 03. 22. 15:23

Egy angol diák nem találta megfelelő színvonalúnak az oktatást az iskolájában, és több házi feladatot követelt. E szokatlan tudásvágyra az iskola büntetéssel válaszolt.

A 14 éves Aaron Parfitt nem volt megelégedve az oktatás színvonalával a Bispham gimnáziumban. Első körben felkereste a városi tanácsot a dologgal, de mivel ott nem törődtek megfelelően az ügyével úgy döntött, hogy társaival ellenállást szervez. Múlt szerdán fogták hát magukat, és tiltakozásképpen kisétáltak az osztályból. A tanárai büntetésből két napra eltiltották az iskolától.

Édesanyja mélységesen fel van háborodva a történteken, hiszen Aaron tettével csak a jobb oktatásért harcolt.

-Kiállt a saját és a társai érdekéért, erre felfüggesztik! Amikor a városi tanácsnak küldözgette a leveleit, azok sem reagáltak érdemben semmit.

A fiút aggasztották a matematika eredményei, szeretett volna biztos lenni abban, hogy megfelelően fel tud készülni a viszgákra. Így először a tanárával, az osztályfőnökével és az igazgatóval beszélt.

-Rengeteg különböző tanárunk volt, és nem kaptunk elég házi feladatot. Ezért úgy döntöttem, felhívom a tanácsot, hátha tudnak segíteni, de nem tudtak. Tiltakozásképpen kivonultunk az udvarra, aztán egyre több diáktársam követett. A végén már vagy százan voltunk, és sokan üzeneteket is küldtek nekem, amiben megköszönték, hogy kiállok értük is.

Az iskolát egyébként már tavaly elmarasztalták a tanfelügyelők egy alapos vizsgálatot követően, mivel ők is gyengénenek érezték a tanítás színvonalát.

Az igazgató elismerte, hogy valóban adódtak nehézségeik az elmúlt időszakban, de ígéretet tett arra, hogy változtatni fognak a dolgokon, és törekszenek a színvonal javítására.

(Forrás: Telegraph)