Jump to content

Az örökre elveszett Rembrandt esete

2014. 03. 17. 11:18

Churchill egy helyen úgy nyilatkozott, számára csak a tájképpfestészet hozhatott megnyugvást. Több se kellett George W. Bush volt amerikai elnöknek: nyomban ecsetet ragadott!

Bonnie Flood, aki egy teljes hónapon keresztül tanította a volt amerikai elnököt festeni, elismerőleg nyilatkozott George W. Bush elnök művészetéről és azt állítja, az elnöknek van művészi tehetsége. Első nekifutásra kutyákat festett, rögtön ötvenet.

A művésznő rendszeresen tart műhelymunkákat Floridában, innen értesült róla a volt elnök. Innen már csak egy ugrás volt az elnöki magánórákig.

-Egy Rembrandt van ebbe a testbe zárva, az ön feladata, hogy kiszabdítsa! –utasította tanárát az ambíciózus elnök. Az egy hónapos képzés során Bonnie naponta hat órát töltött azzal, hogy megtanítsa Bush-t a festékek kikeverésére, és a helyes ecsethasználatra.

-Eleinte zavarban voltam, nem tudtam, hogyan is kellene megszólítanom. Aztán elkezdtem 43-nak hívni. Így szignózza ugyanis a képeit. -Amikor azt szerettem volna, hogy megtegyen valamit, azt mondtam: „Elnök úr, tudja, hogy ezt nem úgy kell csinálni.”

Bonnie szerint Bush nagyon gyorsan tanult, és hamarosan tájképek váltották fel a kutyuskás portrékat. Ezeket később néhány meztelen önarckép követte.

Elnöki selfie a kádban

 

-Csodálatos, mennyi szenvedély munkál benne a festészet iránt! –lelkendezik a tanárnő. –Nagy művészként fog bekerülni a történelemkönyvekbe!

A volt amerikai elnök képeiből április elején kiállítás nyílik a George Washington Bush Központban.

(Kép: abcnews)