Jump to content

Aranyszívű sztárok

2014. 03. 17. 07:35

Valószínűleg hajlamosak vagyunk a legtöbb sztárról azt gondolni, hogy önző és figyelmetlen emberek. Az alábbi listából kiderül, hogy ez bizony nem feltétlenül van így.

1. Matt Damon
A kisfiús arcú sztár a Water.org társalapítója, a cég pedig fejlődő országokban biztosítja a tiszta víz hozzáférhetőségét. A színész az AIDS elleni kampány nagyvonalú támogatója is, ezen kívül pedig a harmadik országbeli, emberi jogokat sértő túlkapásokra igyekszik felhívni a világ figyelmét.

 

2. Lady Gaga
Az énekesnő nem csak botrányos megjelenésével tudja elérni, hogy figyeljenek rá. A „Born This Way” nevű alapítvány fűződik a nevéhez, amely fiatalok segítését, az egymás iránti elfogadást és egy jobb világ létrehozását sürgeti.


3. Daniel Radcliffe
A fiatal színész olyan jótékonysági szervezetekhez adja a nevét, mint a ritka betegséget kutató Amerikai Lupus Alapítvány, vagy a Trevor Project. Utóbbi szervezet az LGBT fiataloknak nyújt lelki segítséget. Radcliffe ezen kívül számtalan homofóbiát elitélő reklámhoz adta arcát.


4. Angelina Jolie és Brad Pitt
Az igencsak sűrű időbeosztásuk ellenére mindig van idejük egy kis jótékonykodásra. Sorolhatnánk, hogy hány tisztséget töltenek be különböző jótékonysági szervezetekben, most csak a „Maddox Jolie-Pitt” alapítványt említenénk meg, amelyet közösen hoztak létre a természeti erőforrások megőrzéséért és a szegénység felszámolásáért.


5. George Clooney
Több mint macsó. Még egy letartóztatást is bevállalt, amikor éppen a szudáni emberi jogokért és az ottani rezsim ellen tüntetett. Ezen kívül nagy támogatója a U2 frontembere, Bono alapítványának. Természetesen listánkat a teljesség igénye nélkül állítottuk össze, ezen kívül még rengeteg önzetlen gesztusra találhatunk példát a sztárvilágban!

 

celebs.amerikanki.com

(Fotó: www.fanpop.com, www.billboard.com, www.danielradcliffe.com.br, grantland.com, insidemovies.ew.com)