Jump to content

A nő

2014. 02. 14. 14:35

Az idei év egyik legnagyobb filmes dobása egy nem mindennapi romantikus dráma, A nő. A film eddig több, mint 40 díjat zsebelt be és 5 Oscarra jelölték.

Hősünk, Theodore Twombly (Joaquin Phoenix) magányos, zárkózott embert alakít. Kísérti a múltja, hiányzik neki volt a volt felesége, utoljára évekkel ezelőtt érezte magát boldognak. Napközben a számítógépén dolgozik, este ugyanitt játékprogramokkal üti el az idejét Monoton élete gyökeresen megváltozik, amikor unalmában letölt egy új programot. A legkorszerűbb operációs rendszert, mely mesterséges intelligenciával rendelkezik és női hangon (Scarlett Johansson) kommunikál vele. Habár az operációs rendszer célja felhasználója segítése, mint egy személyi titkár, Theodore-nak mégis Samantha jelenti majd a kiutat a magányból. Mert Samanta minden tud, mindent ért és egyre közelebb kerül Teheodore-hoz. Olyan közel, hogy a férfi néha már úgy érzi: Samanta testestül-lelkestül az övé.

Hagyományos romantikus történet egy messze nem hagyományosnak mondható csavarral, hiszen Spike Jonze egy teljesen új megközelítésből mutatja meg az emberi kapcsolatok összetett világát, miközben lehetséges jövőképet fest a jelenlegi technológiai fejlődés ütemével.

 

(fotó: herthemovie.com)