Jump to content

Hétköznapi tárgyak jópofa illusztrációi

2013. 11. 12. 10:15

Javier Pérez ecuadori művész hétköznapi használati tárgyakból kombinál néhány tollvonással olyan ötletes ábrákat, melyek visszarepíthetnek az időben arra a pontra, amikor még gyerekként képesek voltunk a dolgokat varázsszemüvegen keresztül látni és annyi, de annyi mindent mögé képzelni.

Jó dolog ilyen illusztrációkat nézegetni, mert arra inspirálhat, ösztönözhet bennünket, hogy másképpen lássuk a világot, másképp gondolkodjunk dologról, amiket mindennap látnunk és használunk. Emlékeztethetnek arra a fantáziavilágra, amikor gyerekként még a felhőkből is képeke voltunk ezernyi alakot kinézni.

A másik ok, ami megfog az ilyen alkotásokban, hogy nincs szükség különleges, drága alapanyagokra. Csupán egy toll, egy kamera és némi kreativitás kell ahhoz, hogy valaki belefogjon hasonló ötleteinek megvalósítására. Csak annyit kell tennie, hogy új szemszögből, új nézőpontból szemléljük ezeket a mindennapi tárgyakat, ahogy a Holt költők társaságában kérte azt a tanári asztalra felállva Robbi Williams is diákjaitól. Szemléljük a világot különböző nézőpontokból, úgy egészen más arcát fogja mutatni.

Pérez illusztrációban szőlőlufik, villatornyok és csavarsünök elevenednek meg a másképpen szemlélt hétköznapi tárgyakból. Pérez már megosztotta műveit a világgal, Instagram oldalán bárki nyomon követheti újabb ötleteit.