A francia Grenoble egyetem pszichológusai megállapították, hogy az erős, fűszeres ételeket kedvelő férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintje a visszafogottabb ízvilágot kedvelő társaikénál.
A tesztoszteron nemi hormontól a férfiak többek között kalandvágyóbbak és vállalkozószelleműbbek is lesznek, amellett hogy agressziót is szexuális aktivitást is tartalmaz a macsó csomag. Azok a férfiak, akiknél különösen magas ez a hormonszint, hajlamosak a dominanciára, azaz rendszerint ők lesznek egy adott csoport alfahímjei.
A fűszeres étel és a magas tesztoszteronszint öngerjesztő folyamatként erősíti is egymást, hiszen a sok chilis étel fogyasztásával a férfiak növelhetik a férfi nemi hormon szintjüket, ahogy ez patkányokon végzett kísérletekből világosan kiderül.
A chili paprikában található kapszaicin fiziológiai változásokat idéz elő a testünkben, felgyorsítja a szívdobogást, megizzaszt, felszabadítja az endorfin és az adrenalin termelődését.
A kísérletet végző professzor szerint a magasabb tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak azért szeretik jobban a csípős ételeket, mert több izgalomra és kalandra vágynak társaiknál.
Ez a mi esetben ezúttal egy üveg Tabasco-szószban manifesztálódik.
(Kép: longevitylive.com)