Jump to content

Az igazi macsók a csípőset szeretik

2014. 12. 19. 11:17

Egy tudományos vizsgálat megállapította, hogy csak a legmacsóbb férfiak kérik extrafűszeresen az ételeiket. Curry-rajongók és Erős Pista-drukkerek, eljött a titeket (és nem utolsósorban a férfiasságotokat) igazoló pillanat!

A francia Grenoble egyetem pszichológusai megállapították, hogy az erős, fűszeres ételeket kedvelő férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintje a visszafogottabb ízvilágot kedvelő társaikénál.

A tesztoszteron nemi hormontól a férfiak többek között kalandvágyóbbak és vállalkozószelleműbbek is lesznek, amellett hogy agressziót is szexuális aktivitást is tartalmaz a macsó csomag. Azok a férfiak, akiknél különösen magas ez a hormonszint, hajlamosak a dominanciára, azaz rendszerint ők lesznek egy adott csoport alfahímjei.

A fűszeres étel és a magas tesztoszteronszint öngerjesztő folyamatként erősíti is egymást, hiszen a sok chilis étel fogyasztásával a férfiak növelhetik a férfi nemi hormon szintjüket, ahogy ez patkányokon végzett kísérletekből világosan kiderül.

A chili paprikában található kapszaicin fiziológiai változásokat idéz elő a testünkben, felgyorsítja a szívdobogást, megizzaszt, felszabadítja az endorfin és az adrenalin termelődését.

A kísérletet végző professzor szerint a magasabb tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak azért szeretik jobban a csípős ételeket, mert több izgalomra és kalandra vágynak társaiknál.

Ez a mi esetben ezúttal egy üveg Tabasco-szószban manifesztálódik.

(Kép: longevitylive.com)