Jump to content

Ne engedd el, mert magadat is elhagyod!

2022. 11. 09. 19:00

A romantika nélküli kapcsolatot egymás mellett élésnek is lehet nevezni. Amikor a fedél, a hajlék az közös, de minden érdeklődés megszűnt a másik iránt.

A kapcsolatok elején jelentkező hatalmas érzelmi töltetet nem lehet összehasonlítani azzal, amelyet az évek megszokása, a közös élet alatt szeretetté, kölcsönös tiszteletté alakult. Az a biztonság, amelyet egy jó párkapcsolat nyújt, bele is lehet feledkezni. Azaz már nem kell udvarolni, meghódítani, figyelmet felkelteni.

Előcsalogatható még a vágy a kéz a kézben sétára, a romantikus vacsorára, közös mozizásra, de otthon lehet, hogy már nehezebben megy ennek a hangulatnak a fenntartása. A szexuális vágy is csihad, és ha nem figyelünk oda egymásra, akkor a csihadás kihalássá minősül.

A kapcsolatoknak dinamikája van és a felektől függ, hogy az milyen. Még ha nagyon működik a kémia a szerelmesek között, idővel a vágy és a gyakoriság is változni fog. Ezzel nincs gond addig, amíg egyik, másik vagy mindkét fél nem érzi úgy, hogy elhanyagolják és magára hagyták a kapcsolatukban. A tudomány is azt mondja, hogy négy év után ez a kémia elmúlik. Inkább úgy fogalmaznánk: átalakul. Már nem mindenhol és mindig a párunk jár az eszünkben. Nem azért, mert nem kívánjuk vagy szeretjük őt. Biztonságban érezzük magunkat és a kapcsolatunkat, emiatt a prioritás máshová helyeződik.

Teljesen természetes, ha a romantikus pillanatok helyett kényelmes összebújós filmezések veszik át, de nem szabad hagyni, hogy az egymás iránt érzett vágy kihunyjon. Ha azon kapjuk magunkat, úgy elengedtük a párunkat, hogy már hetek vagy akár hónapok óta csak alvásra használtuk az ágyat, akkor érdemes kicsit magunkkal foglalkozni első körben. Arra gondolunk, hogy gondoljuk végig, régen mi keltette fel a vágyunkat. Mindezt egy pihentető, feszültségoldó fürdőzés közben is megtehetjük. Gondold át a csábítás menetét és azt, hogy hogyan fogod kivitelezni. Igen, ebben az érett és megváltozott kapcsolatban sok mindenre kell figyelni. Lehet, hogy a gyerkőcök ott nyüzsögnek körülöttetek, de akkor is találni kell módot és időt arra, hogy egymásra hangolódjatok. Az sem megoldás, ha úgy tesztek, mintha minden rendben lenne.

Beszéljetek arról, hogy ha így fog folytatódni, akkor elhidegültök egymástól. Ki tudja, lehet felszínre kerülnek olyan dolgok, amelyeket jobb, ha megbeszéltek. Nincs kizárva, hogy ez nem lesz egyszerű és vitamentes, de annál nincs rosszabb, mintha meg sem kísérlik a párok helyrehozni a kapcsolatukat. Őszintén és nyíltan megnyilvánulhattok egymásnak. Ez nem a másik kritizálását jelenti, hanem akár az olyan vágyakat is felszínre lehet hozni, amelyről eddig nem beszéltetek egymásnak. És ez a szexuális vágyra is vonatkozik.

Az a kapcsolat, amelyet erős érzelmi szálak tartanak össze csak a mindennapok elterelik a figyelmet az egymásra való figyeléstől, még könnyen lángot lehet csiholni. De ahhoz tenni és beszélni kell.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)