Jump to content

Mennyi az annyi?

2022. 01. 11. 19:00

Hány nem jól sikerült kapcsolaton kellett átverekedned magad ahhoz, hogy eljuss az igaziig? Hány egyéjszakás kalandban volt részed? Gondolkodtál már ezen?

Az élet hozhatja úgy, hogy a szerelem helyett csupán a vágyaknak és az ösztönöknek engedünk és szexuális alapú kapcsolatba bonyolódunk. Sőt szólhat ez csak egyetlen alkalomról, érzelmek nélkül. Nincs ebben semmi elítélendő, de vajon te szeretnéd tudni, hogy a párodnak hány ilyen kalandja volt előtted?

 

Az Egyesült Királyságban ez a téma foglalkoztatta a kutatókat és ezért közel kétszáz résztvevőt vontak be abba a tanulmányba, hogy megtudják a választ: szexuális partnerek száma alapján mennyire lennének hajlandók hosszú távú kapcsolatban gondolkodni?

Vajon az a legtetszetősebb, ha a partner még szűz? Vagy jobb, ha már legalább egy kapcsolata volt azelőtt? Elfogadható, ha tíznél több partnere volt? És ha ötvennél is több?

A kutatás résztvevői különböző történeteket hallgattak meg és azokat kellett értékelni aszerint, hogy mennyire volt az tetszetős.

Csak indulj ki magadból. Több kapcsolattal, akár kalanddal a hátad mögött szimpatikus lenne egy olyan ember, aki még szűz? Nos, a válaszadók többségét inkább elriasztotta az a tudat, hogy egy szűzzel lépjenek kapcsolatba. Ennél már szimpatikusabb az, ha valaki némi tapasztalattal rendelkezik szexuálisan. Azonban az is kiderült, hogy a partnerek számának növekedésével a kapcsolatba bonyolódás esélye is csökkent.

A kutatás során az is kiderült, hogy a nők szigorúbban vélekedtek a több partnert felsorakoztató férfiakkal. Ezzel szemben az erősebb nem számára akár még vonzó is volt az, ha egy nő több szexuális partnerrel volt már.

A kutatásból kiderült, hogy sem a szűzzel való komolyabb kapcsolatra nem látnak az emberek nagy esélyt, ugyanakkor a túl sok előző partner sem szimpatikus tartós kapcsolat kialakítására. Ez még akkor is így van, ha ma már akár az interneten ismerkedhetünk, vagyis sokkal könnyebb partnert keresni, találni. Sőt a terhesség megelőzése is jóval egyszerűbb, valamint a szexuális úton terjedő betegségek meggátolása is könnyebb.

Az, hogy hogyan kezeljük a számokat szexuális partnerek terén attól is függ, hogy milyen kultúrában nővünk fel, milyen mintákat láttunk és hozunk otthonról.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)