Jump to content

Hideg évszak és szex

2021. 10. 24. 19:00

Közeleg a tél, amely sokkal több időt nyújt arra, hogy otthonunkban, családunkkal együtt legyünk. A kapcsolatban élők számára vajon ez több együttlétet is eredményez?

Abban az időben, amikor még nem volt a háztartás felszerelve modern technikai, szórakoztató eszközökkel, a párok több időt töltöttek azzal, hogy beszélgessenek, együtt legyenek. Ez az időszak pedig magasabb gyermekáldással járt. Ma már megváltozott minden, de az évszakok ugyanúgy jelentkeznek, mint korábban és bizony a szexualitásinkra is hatással van.

Ahogy csökken a napsütéses órák száma, úgy csökken szervezetünk D-vitamin mennyisége. Ez pedig azt jelenti, hogy fáradtabbá, hangulattalanná válunk. Azonban ez nemcsak a nőkre jellemző állapot. A férfiak esetében a napfény és a D-vitamin hiánya kihat a férfira, a férfiasságra is.

A lehangoltság, a fáradékonyság jellemzőbb a zordabb évszakokban. A szezonálisan megjelenő depresszió uralkodhat el felettünk. Ez mindkét nem esetében jelentkezhet és erősen befolyásolja a libidót. Ha mégis sor kerülne fizikai együttlétre, az lehetséges, hogy sokkal vontatottabb és nehezebb az egymásra hangolódni.

A hideg időszakkal járó kevesebb napsütés nemcsak a D-vitamin szintjére van hatással, hanem a szeratoninra is. Ez a neurotranszmitter szabályozza a hangulatunkat, energiánkat. Minél kevesebb van ebből, annál kevésbé kívánjuk a szexet. A kevesebb testmozgás és a kevesebb napfény befolyásolja mindezt. Ugyanakkor a mozgással, az egészséges étkezéssel ezt lehet szabályozni.

Ősszel és télen a hideg idő miatt rétegesen öltözködünk, amely ugyancsak nehezítő tényező. Legalábbis ezt gondolnánk, azonban van abban valami izgató abban, hogy kevesebbet mutat a több rétegű viselet. Nyáron hiába mutat többet a lenge ruha, az amolyan tálcán felkínálás, de a több rétegnyi ruha felkelti az érdeklődést és megmozgatja a fantáziát.

Az őszi és téli hónapoknak megvan a maga varázsa. A több együtt töltött idő meghozhatja a kedvet az együttlétekhez. Nemcsak a régi korokra volt igaz az, hogy a legtöbb baba télen fogant meg, hanem ez még most is megállja a helyét. Már csak azért is, mert a nyári nagy meleg a spermák számára kevésbé ideális. Télen sokkal magasabb számú spermium áll készen az esetleges megtermékenyítésre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)