Jump to content

Nászutas betegség nem friss házasként

2021. 08. 26. 19:00

Teljesen természetes, hogy a friss párok között dúl a szerelem, amely maga után vonzza és vonja a testi vonzalmat is. Sőt később, akár évek múlva is szinten tartható ez az egymás utáni vágy.

Nem éghet a legnagyobb szerelem sem évek múlva is ugyanazzal a lánggal, mint a kezdetek kezdetén. Ez is teljesen normális. A párok közötti szexualitás intenzitása sok mindentől függ. A gyermekvállalás egy új terepre vezényli őket, amely sok időt és energiát igényelhet, így óhatatlan, hogy megfogyatkozik az egymással töltött idő. Mégis törekedni kell arra, hogy megtartsák az egyensúlyt, mert az is csak árthat a kapcsolatnak.

Vannak azonban olyanok, akiknek a szexuális étvágya nagyobb és ezzel együtt az úgynevezett nászutas betegség esélyét is megnövelik. A nők esetében kell erről a fájdalmas és kellemetlen tünetekkel járó állapotról beszélni.

Egészen addig nem is jelent problémát, hogy a hüvely, a húgycső és a végbél nyílása is nagyon közel van egymáshoz, amíg a kólibaktérium el nem szaporodik. Teljesen természetes, hiszen ezt nyújtja a nő anatómiája. Csakhogy a szervek ilyen fokú közelsége a kólibaktérium is bekerülhet a szervezetbe, amely viszont fertőzést okozhat. Akár az illemhely használatakor, a nem helyes intim higiéniával is megtörténhet mindez, ugyanakkor a szexuális együttlétek során is bekerülhet a hüvelybe ez a baktérium és gyulladást okozhat.

Sok nő nyavalyája az állandó felfázás. A hideg padra, kőre, a fedetlen derékra fogják, pedig a szexnek is köze lehet a gyakoribb felfázásnak. Az alapjában is kellemetlen tünetekkel járó betegség a női létet is megkeseríti, nehogy a további együttléteket, ugyanis járhat alhasi fájdalommal, gyakori vizelési ingerrel. A háttérben a szex által kialakult hólyaghurut is állhat, amely a kólibaktérium okozta nászutasbetegséget okozza.

A női test anatómiájának köszönhetően az eltest elég zsúfolt a szexuális együttlétkor is. Minden túl közel van egymáshoz, és ha a végbélnyílás környékéről bekerül a baktérium a hüvelybe, meg is történhet a gyulladás, vagyis a hólyaghurut, amelyet a nő felfázásként könyvelhet el. Valójában pedig semmi köze nincs a hidegnek.

Az intenzív nemi életet élők közül többen megtapasztalhatják ezt a betegséget, ugyanakkor azok is, akik nem állandó partnert tudnak maguk mellett, hanem gyakoribb a váltogatás.

A legtöbb, amit nő és férfi tehet, az a megfelelő higiénia, kiterjedt figyelemmel az intim testtájakra. Azonban ez sem olyan egyszerű, mert a túlzott tisztálkodás viszont azt a természetes védőréteget tünteti el a bőrről, amely bármilyen kórokozóval képes a harcot felvenni. A nem kívánt terhesség, valamint a fertőzések elkerülésében segíthet az óvszer használata is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)