Jump to content

Egy ártalmatlan drog

2021. 07. 01. 19:00

Szerelmesnek lenni a világ legjobb dolga, és ami akkor történik velünk, az is nagyon jó. A közös évek elteltével is fel kell pörgetni a szenvedélyt.

Szerelemre mindenkinek szüksége van. Abból, ami nagyon fontos a testi kontaktus létesítése, amely stimulálja az agyat. A szeretkezésen kívül a csók van olyan hatással az emberre, mintha drogozna. Csakhogy ez a drog teljesen ártalmatlan, mégis jó. Mert ugye a mondás szerint, ami jó, az vagy hizlal, vagy erkölcstelen. De a csók egyik kategóriába sem sorolható.

 

Mire hat a csókolózás?

Egy kutatás során azt vizsgálták, hogy milyen hatással van az emberekre a csókolózás. Nem csak egyszerű nyálcseréről van szó, hanem az úgynevezett boldogsághormon, oxitocin termelődik mind a nő, mind a férfi agyban. Ez pedig azért fontos, mert az oxitocin a kötődésért is felelős vegyület.

Csókolózáskor az ajkak összeérnek, és ez már egy intim közelséget feltételez. Amikor csókolózunk, az hihetetlen módon megmozgatja az agyunkat. Az ajkak nagyon érzékiek, tele vannak idegekkel és az intimitásban is nagy szerepe van. Az ajkakra úgy is tekinthetünk, mint erogén zóna, amelyet gyakorta használunk. Nem csak azzal csókolózunk, akit szeretünk. Az ismerkedés elején még minden új és ismeretlen. A csók azonban arra jó, hogy feltérképezzük a másikat. A csókból ugyanis megítélhetjük, hogy a másik fél alkalmas-e arra, hogy folytatódjon a kapcsolat, vagy annyira rossz volt, hogy el sem tudnánk vele képzeni ennél intimebb pillanatot. Persze lehet még egy esélyt adni a csóknak és a kapcsolatnak. A kezdeti ügyetlenségből nem feltétlenül jó levonni messzemenő következtetéseket.

A csókolózás egy nő számára annak jelzője, hogy a férfi komolyabb kapcsolatra vágya, mint holmi futókaland, így talán érdemes esélyt adni. Ebből érezhető, hogy a gyengébbik nem számára a csók sokkal többet jelent. Nem arról van szó, hogy a csókolózás a férfiak számára nem fontos, azonban számukra sokkal inkább az azt követő szex reményével kecsegteti őket.

Ha hódítani szeretnénk, és rá tudunk készülni, akkor mindenképp érdemes legalább rágóval felrissíteni a leheletet. Kerüljük a hagymás ételeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)