Jump to content

Kell a kikapcsolódás még a legjobb kapcsolatban is

2021. 06. 09. 19:00

Teljesen természetesnek vesszük, hogy a munkanapok mellett jár a szabadságolás is. A nyaralásokat máshogyan nem is tudnánk kivitelezni.

Ha ezt annyira természetesnek vesszük, miért nem gondolunk arra is, hogy a kapcsolatokban is szükséges néha pici szabadság. Egyáltalán nem arról van szó, hogy szakítunk a párunkkal, de ha az év minden napját együtt töltjük, akkor igenis ráfér az emberre, hogy a másiktól fizikálisan is leváljon akár néhány órára, vagy napra.

Senkit sem arra uszítunk, hogy azonnal álljon fel és hagyjon maga mögött mindent. Egyszerűen csak van, hogy besokallunk. Az élet pedig olykor kegyetlen és egyszerre szabadít ránk olyan terheket, amelyekről azt gondolnánk, hogy nem viselünk el. Mit teszünk, ha a munkában elfáradunk? Korábban fekszünk le és alszunk. Ugyanakkor a kapcsolatunkban is elfáradhatunk. Ilyenkor lehet, hogy csak arra van szükség, hogy egy nagyon sétáljunk, sportoljunk a szabadban és megszabadulunk belső feszültségtől, de van, hogy ennyi nem elég.

 

Te megkérdezted már?

Elgondolkodtál azon, hogy ha te vágysz némi szabadságra, akkor vajon a társad is így gondolja? Nem különélésről, szakításról, megcsalásról beszélünk. Csupán annyi, hogy amihez kedve van az embernek, azt úgy tudja megtenni, hogy a párja nélkül. Lehet, hogy egyedül, lehet, hogy társaságban, de mindenkinek szüksége van a szabadságra. A kapcsolat megmentésének is eszköz lehet, ha szabadságolod magad, vagy a párodat elengeded néhány napra.

Igenis kellhet az, hogy ne legyetek mindig egymás nyakában. A kapcsolat elején ez még természetes és kívánt is, de ahogy telnek az évek, úgy válhat ez egyre nagyobb teherré. Addig el sem szabad jutni, hogy a túl sok együttlét miatt megutáljátok egymást, idegesítsen a másik jelenléte.

 

Szabadság(ON)

A közös nyaralás kihagyhatatlan, de az év többi szakában adhatsz kimenőt a párodnak vagy magadnak. Egy néhány napos kirándulás a barátokkal feltölti a testet és a lelket is. A párod is igényt nyújtott be egy baráti összejövetelre, túrára? Engedd szabadjára és ez idő alatt töltődj úgy, ahogy neked a legmegfelelőbb.

Nem is feltétlenül szükséges napokat külön tölteni egymástól. Néhány óra szabadság is visszahozhatja az életkedvet, a hangulatot. Jó hatással lehet egy baráttal eltöltött mozizás, sörözés az egyik havernál. A kellően mély alapokkal és szerelemmel rendelkező kapcsolatokban is igény merülhet fel a szabadságra, de a bizalom megléte nélkül bizonyára működésképtelen a különlét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)