Jump to content

Fogadd el önmagad és még a szex is jobb

2021. 05. 14. 19:00

Mi a jó kapcsolat titka? Természetesen a szerelem, no és a jó szex akár még a rosszabbul működő kapcsolatokat is összetarthatja.

Jogos a kérdés, hogy a jó szexhez szükséges a szerelem is? Jócskán lennének azok, akik erre a kérdésre azonnal rávágnák: Dehogyis!

Jól ismert az egyéjszakás kalandok fogalma. Még ha nem is volt soha ilyenben részed, mások elmondása alapján bizonyára tudod, hogy érzelmektől mentes, szexen alapuló találkozás, ami amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tovaillan. Ez nem jelenti azt, hogy ha nincs a két fél között mély érzelem, akkor a testiség nem is működhet. Van, hogy ez hihetetlenül jól sül el és kellemes emlékként megmarad.

A jó szexhez azonban nemcsak a mélyérzelmek, a ráhangolódás, a megfelelő csillagállás szükséges, hanem az, hogy szeressük és elfogadjuk önmagunkat. Pedig egyre több felől szakad ránk az információ arról, hogy milyen lehetőségeink vannak a hiányosságok pótlására, a növelésre, a szűkítésre és még ki tudja mi minden. A működést és az esztétikumot is nagy kritériumnak tartjuk annak érdekében, hogy minél kívánatosabbak legyünk. Biztos, hogy ezek befolyásolják a jó szexet?

Önmagunk elfogadásával sokkal könnyebbé és jobb minőségűvé lehet tenni az életünket. És igen, önmagunk elfogadásába beletartozik az is, hogy odalent is elégedettek vagyunk. Egy kutatással rávilágítottak arra, hogy a saját nemi szervünkről alkotott képünk összefügg azzal, hogy mennyire élvezzük a szexuális együttléteket. A kutatásban résztvevők esetében mérték a saját testükkel, nemi szervükkel való elégedettségüket, valamint azt, hogy szexuális együttlétek során szoronganak-e vagy élvezik azt.

Azok, akik elégedettek úgy általában önmagukkal, az még a szexualitásukra is jó hatással volt, ebből pedig az is kikövetkeztethető, hogy ha valaki nem fogadja el a testét, akkor még a nemi életében is megmutatkozhat annak negatív hatása.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)