Jump to content

Kapcsolat nélkül is szex

2021. 04. 19. 19:00

Lehet valaki abban az életszakaszában, amikor nem él párkapcsolatban, sőt mi több, nem is vágyik arra, ezért az egyéjszakás kapcsolatok is beleférnek az életébe.

Párkapcsolati kötöttségek nélkül szabadnak érezheti magát az, aki az előző kapcsolatában nem tudott kiteljesedni és negatívumokat is megtapasztalt. Az új életformába belefér, ha nem megtervezett módon olykor egyéjszakás kapcsolatba bonyolódik. Ám, ha ez huzamosabb ideje fennáll, nem feltétlenül jó.

 

Miért jó?

Sokan vágynak arra, hogy valami izgalom legyen az életükben. Az egyéjszakás szexben nincs semmi rossz, ha azzal nem sérül egyik fél sem. A szabadság érzését adhatja vissza annak, aki egy nem működő kapcsolatot befejezve élvezi a kötetlenséget. Ugyanakkor az egyéjszakás kalandba bonyolódhat bele az is, aki már régóta egyedül van. Egyszóval nincs abban semmi rossz, ha becsúszik egy ilyen.

Hosszú távon

Biztos akadnak olyanok, aki azonnal rávágnák, hogy ez álomszerű életmód. Nincs kötelezettség, nincs érzelem, amelyből aztán minden nehézség fakadhat és ez akkora szabadságnak tűnhet, amely tetszetős lehet. De, mint mindenből, ebből a jóból is megárthat a sok.

Az alkalmi szex is lehet előre megtervezett, vagyis arra felkészülten számít valaki, de az élet is alakíthatja úgy, hogy belebonyolódunk egy ilyen kapcsolatba. A túl sok egyéjszakás szex azonban arról árulkodik, hogy az illető önértékelési problémákkal küzd. Természetesen nem szabad senki ráhúzni ezt a skatulyát, hiszen sok tényező befolyásolja kapcsolataink alakulását.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)