Jump to content

Rendszeres karbantartás a testnek, léleknek

2021. 04. 07. 19:00

A kapcsolatok fejlődése a randizgatások utáni elmélyülésben rejlik. És bár a kapcsolatok elején minden sokkal hevesebb és tüzesebb, azért a szexre mindig szükségünk van.

Az állatvilágban a legfőbb mozgatóerőt a táplálkozás és a szaporodás jelenti. Ezeknek érdekében életre menő harcot képesek vívni. Ha jól belegondolunk, az ember is hasonlóan működik, noha az élelmet egyre könnyebben szerezzük meg, és a szex sem csak a fajfenntartás miatt működik köztünk.

A kapcsolatok nagy mozgatója, ugyanakkor még a hanyatlóban lévő szerelmeket is képes ideig-óráig egyben tartani. Szükségünk van egy másik ember társaságára, közelségére, érintésére, és ha vele még a szexuális élet is jól működik, akkor panaszra nem lehet okunk. Gondoljunk csak azokra, akik huzamosabb ideje egyedül élnek. Egy jól működő kapcsolatban az a jó, ha mindent meg tudnak beszélni a felek. Egymás rendelkezésére állnak mindenkor és segítik, támogatják egymást a bajban, az örömet pedig közös sikerként könyvelik el. Emellett persze a szexualitás is jó. A kiegyensúlyozott szexuális élet ugyanis számos előnyökkel jár mind fizikailag, mind lelkileg.

#1 Nagyobb szexuális étvágy

Túlságosan nem kell ezt magyarázni, de ha valami jó, azt az ember szeretné tovább élvezni. Ha rendszeresen részesül az ember jó szexben, arra az igénye is nagyobb lesz. Ugyanígy a szex mentes élet arra késztet, hogy kevésbé vágyjon rá az ember.

#2 Fizikai karbantartás

Nemcsak megmozgatja a testet a szex, de még kalóriát is égetünk azzal. Emellett pedig az immunrendszer jó működésének biztosításában is szerepe lehet. A rendszeres szex tehát azt jelenti, hogy nagyobb védettséget adhat a betegségek ellen is.

#3 Stresszűző

Az nem is kétséges, hogy a szex kiűzi az emberből a feszültséget. Bármilyen gond megoldására ugyan nem alkalmas, de ha kicsit is tudjuk mellőzni a problémáinkat vagy azokra máshogy tudunk tekinteni, már megéri.

 

#4 Memóriakarbantartó

Nem is emlékszel, hogy mikor volt részed szexben? Nos, lehet, hogy pont a szexhiány okozza ezt, ugyanis a rendszeres szex még a memóriát is képes megmozgatni, karban tartani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)