Jump to content

Erotikus álom: szégyen vagy vágy?

2021. 02. 18. 19:00

Az álmok a tudattalanunk játéka, valamint az agyunkban felhalmozódott információk újra élése, mesés, akár ismertlen helyszínekkel, személyekkel, csodás elemekkel tarkítva.

Az álmok hatnak ránk. Akkor is, ha valami jó történik alvás közben és akkor is, ha nem. Az álmaink milyensége nagyban befolyásolhatja a napunkat, sőt akár vissza is térhetnek. A jó álmok sorát gyarapítja az, ha erotikus jelentet élünk meg. Senki se aggódjon, ha ez megtörténik. Teljesen emberi és természetes jelenség ez. Ha boldog párkapcsolatban élünk, akkor azt gondoljuk, hogy még a szexuális tartalmú álmaink is korlátozódnak arra, hogy az álom jelenetében csakis a párunk szerepel. Szinte belepirulhatunk egy-egy ilyen erotikus álomjelenetbe. Még inkább igaz lehet ez, ha a boldog párkapcsolatunk megléte mellett nem a saját társunk arca tűnik fel, hanem másé.

 

Semmi köze a valósághoz?

Az álom és az álmok megfejtése mindig is izgatta az ember fantáziáját. Az álmoskönyvek minden álomra igyekeznek megoldást kínálni számunkra. Azt mondják, hogy az álmok azok nem valós történések, de az alapjai igenis bennünk (lelkünkben, szívünkben) gyökereznek. Ha tehát egy idegennel, vagy legalábbis nem a párunkkal bújunk ágyba az álmunkban, az azt jelenti, hogy valójában vágyunk arra a másik személyre?

Nem vagyunk egyedül, ha hasonlót tapasztaljuk meg alvás közben. Az agynak ez egy fiktív jelenete, amit saját forgatókönyv szerint rendez és ehhez nekünk annyi közünk van, mintha nézői vagy fő- mellékszereplői lennénk egy-egy jelenetnek. Ha ez így van, akkor nincs is miért szégyenkezni. Igazán ismerni kell a párunkat ahhoz, hogy egy ilyen álmot megosszunk a párunkkal. Lehet, hogy a sztori annyira felizgatja, hogy ott a helyszínen egymásnak esünk, de az is lehet, hogy a lelke mélyén lappangó bizonytalanság és/vagy féltékenység kerül felszínre.

Milyen érdekes játéka az agyunknak az, hogy amit az álmainkban megélünk erotikus jelenet, az a valóságban sosem fordult elő és még csak gondolati szinten sem foglalkoztunk vele.

Természetesen ténylegesen felszínre szivároghatnak olyan elnyomott vágyak, amelyeket még magunknak sem vallunk be. Egy magunk számára is eltusolt szerelem alvás során új erőre és önálló életre kelhet. Felébredve viszont rádöbbenhetünk, hogy az álom nincs is olyan messze a valóságtól. Az más, hogy elnyomjuk és nem engedjük szabadjára.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)