Jump to content

Kit és mi visz a félrelépés útjára?

2020. 11. 10. 19:00

Aki megélte már a félrelépést valamelyik oldalról, az tudja, hogy milyen bizonytalanság és feszültség lehet jelen akkor is, ha ő a megcsaló.

A megcsalás nem mindig érzelmi alapú, sok minden vezérelheti az embert. Már pszichológusok is keresték arra a magyarázatot, hogy egyesek miért nem tudnak nyugton maradni egy kapcsolatban, amelyre ráadásul azt mondják, hogy harmonikus kapcsolat? Mások miért nem lépnek ki és félre még akkor sem, ha az nem jó?

A társkeresésnek ma már létezik egy olyan gyors és akár titkos megoldása is, amelyet az internetnek köszönhetően le lehet bonyolítani. Legalábbis azt a részét, amelyhez nem kell a fizikai kontaktus. Nagyon sok mindent a szex befolyásol, így egy neten történő ismerkedés izgalmat, újat, vagányságot sugall.

A szakemberek azt a választ kapták a párjukat nem megcsalóktól, hogy annyira elégedettek társul oldalán, hogy eszük ágába sem jut kockáztatni azt a bizalmat, nyugalmat és biztonságot, amelyet megélnek. Olyan jól érzik magukat, hogy értelmetlen lenne a megcsalás, a pillanatnyi élvezet.

Mások a bűntudatukkal nem tudnának együtt létezni. Nem tudnának és nem is akarnak hazudni a párjuknak, de a kettős életet élni sem lennének képesek. A félrelépésre vezető úton számolni kell a lebukással is. Akarva és akaratlanul is jeleket bocsát ki az ember. Ha erre ráérez a társ, esetleg valaki meglátja a félreérthetetlen helyzetet, akkor az szinte biztos eljut a megcsalthoz. A lebukás esélye vagyis nagyon nagy. Ilyenkor pedig nemcsak a megcsalt személy dühét, gyűlöletét váltja ki a félrelépés ténye, de további családtagok, barátok és ismerősök haragját vívhatja ki az, aki a megcsalás útjára lép. Ezt még gondolati szinten is nehéz megélni, hát még a gyakorlatban.

Az ember szíve félre tud ütni, ha jelenlegi kapcsolatában bizonytalan, nem kapja meg azt, amire vágyna. Egy új személlyel való kapcsolat megadhatja testileg és érzelmileg is azt, amire vágyik az ember. Ám, ha a jelenlegi kapcsolatát ezért a kicsapongásért nem szeretné feladni, de a csak testi kontaktust fent szeretné tartani, úgy nagy logikszikát és szervezést igénylő feladatot vállal magára. Éppen ez az egyik ok, ami miatt sokan inkább bele sem lépnek, vagy még időben, a megcsalád előtt kifordulnak az ilyen kapcsolatból.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: lelkielet.co.hu | képek: pixabay.com)