Jump to content

Különbség ide vagy oda

2020. 07. 21. 19:00

Számít-e a nagyobb korkülönbség férfi és nő között? Ha nincs közöttük semmilyen kapcsolat, bizonyára egyáltalán nem. De mi van a szerelemmel?

Minden jel arra mutat, hogy a szerelem útját semmi sem állhatja, ha a mindkét fél így gondolja. Egyre több az olyan felvállalt kapcsolat, amelyben valamelyikük jelentősen idősebb a másiknál. Az idősebb férfi és a sokkal, szemmel láthatóan is fiatalabb nő kapcsolatának látványára bizonyára a legtöbbekben a sok számjegyű bankszámla, a luxus meglétét feltételezi. Ugyanakkor az is legalább akkora feltűnést okoz, ha egy idősebb nő mellett egy fiatal férfi tűnik fel. Ezek a párok kapnak a külvilágtól hideget és meleget is. Vagy együtt maradnak a nehézségek és a megítélés ellenére is, vagy nem bírja ki a kapcsolatuk.

A legnagyobb szerelemben élők sem mondhatják azt el, hogy köztük soha semmilyen konfliktus nem merül fel. A hullámvölgyeken azonban együtt, közösen kerekednek felül. Miért ne működhetne ugyanez a nagyobb korkülönbséggel élő párok között is?

A boldogságot megkeserítheti a környezeti megítélés. Még ha a szerelem is uralkodik a nagyobb korkülönbség ellenére, és a barátok, rokonok támogatására is rálelnek, ott van a közvélemény, amelynek szeretnénk megfelelni. És ha kézzel-lábbal hadakozunk is az ellen, hogy idegenek véleményére adjunk, akkor is belül munkálkodhat egy kis hang, hogy vajon a nagyobb korkülönbség meddig engedi, hogy ez a boldogság érvényben legyen?

Aki idegenkedik a korkülönbségtől, valószínűleg el sem tudja képzelni, hogy sokkal idősebb vagy fiatalabb párja legyen. Tény, hogy egyre többen merik felvállalni az ilyen fajta kapcsolatukat és azt is el kell ismerni, hogy nagyobb korkülönbség ellenére is léteznek igaz szerelmek, jól működő kapcsolatok.

A jó párkapcsolathoz azonos mentalitás, összhang szükséges, melyet a mély érzelmek kapcsolnak össze. Ahogy mondani szokták, szükséges a kémia, vagyis, hogy szinte láthatatlan erő vonzza egymáshoz a feleket. A korkülönbség olykor inkább csak az okmányokban szembetűnő és a külső szemlélő meg sem tudná állapítani, hogy ki az idősebb. De ha mégis, akkor a rózsaszín köd felszállásával is létfontosságú az elfogadás. Az életkorban jelentkező különbség ugyanis mindig megmarad, a kor telik mindenki felett és egyre szembetűnőbb nyomokokat hagyhat a testen. Ez az olyan kapcsolatokban még jobban kiadja magát, amelyikben tényleg nagy a korkülönbség. A néhány év ide vagy oda olyan, amit talán senki sem venne észre, de az idősebb pár esetében már egyértelmű lehet.

Létezik a korkülönbség ellenére is működő, meghitt párkapcsolat, amely nem is anyagi érdekből köttetett, valamint nem valamelyik szülő hiányának pótlása miatt alakult ki. Egyszerűen szeretik egymást a koruk ellenére is.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)