Jump to content

Ahogy csókolsz, sok mindent elárul rólad

2020. 06. 08. 15:05

Puszi, homlokcsók, a nyelvek csatája. Ahány kapcsolat, annyi féle cuppanós, ám egyvalami mindegyikben közös, mégpedig az, hogy árulkodnak rólad és a románc szenvedélyfokozatáról.

Csókolózni mindenki szeret. Te találkoztál már olyannak, aki nem? Na ugye, maximum a csókolózási stílusban akad néha némi kivetnivaló, de hát minden ajak összeérintésnek megvan a maga jelentése, ami magyarázatul szolgál a csók milyenségére. Persze legtöbben nem merülünk pszichológiai okfejtésbe egy rossz nyelves puszi után, hanem vállat vonva odébbállunk, pedig mégérne egy misét oknyomozni a csókot illetően, mert árulkodóbb, mint az ujjlenyomat.

Nincs két egyforma csók, az öt leggyakoribb változatát pedig neves szakemberek elemezték ki. De vajon mit árul el rólad és róla a csókotok?

Becsukott szemmel

Az igazi nagybetűs csók. Amikor el akarsz veszni a másikban, a pillanatban és azt akarod, hogy sose érjen véget, az amolyan tipikus filmes nyelvelés, ami egyébként az álmodozó személyiség egyik ismertetőjele.

Gyakran kapod magad álmodozáson, megvagy elégedve az életeddel, de néha olyan, mint egy hullámvasút? Nem baj. Érzékeny, szubjektív beállítódású, és nagyon szerelmes típus rejtőzik az igazi, szembecsukós, elmerülős, hosszan és romantikusan tartó csók mögött.

Nyitott szemmel

Bizony van, aki halként pislog, miközben a nyelvek felfedezik az idegen terepet. Ez kissé megtöri ugyan a normát, de a nyitott szemmel csókolózó személy általában szereti mindenen rajta tartani a szemét.

Erre a típusra a kíváncsiság, és zsigerből fakadó érdeklődés jellemző, mindamellett, hogy egyedülálló észrevételeket tudsz eszközölni. Számukra a tudás hatalom, ami csókjukban is megjelenik, a romantika helyett, inkább a dolog funkcionalitását helyezik előtérbe.

Nyitott szájjal

Aki a francia csókot nem csak a romantikus együttlétekre tartogatja nagykanállal falja az életet. Eme csók mögött céltudatos, határozott egyén lakozik, aki egy rossz napra ébredve, inkább dobja a depit és megadja a módját az utcára lépésnek.

Zárt szájjal

Ez sokkal inkább az egymás szájára való teljes rátapadást jelenti, de nyelves csók nélkül, tehát a sima szájra puszit. Cuki, de nem szenvedélyes. A szájra puszit osztogatók általában zárkózottak, megtartják maguknak a gondolataikat. A hagyományos dolgok kedvelői, szigorú és szabálykövető emberek.

A tüzes

Aki nem csak a nyelvével, de a kezeivel is felfedezi a terepet, és nem csak az ajkakat csókolja, hanem a nyakat, az arcot a fület, amit ér. Ez a típus nem csak a romantikus pillanatokban vehemens, hanem az életben is. Teljesen el tud merülni a jelenben, és a pillanatban, ami rengeteg energiával tölti fel. Nem kalandozik el, megéli a pillanatot, és mindig jelen van.

A fentiek kevert formában is felbukkanhatnak, de valljuk be, mindannyiunknak van egy jellegzetes, bevett csókolozási szokása, ami innentől kezdve többet árul el, mint egyszerű jártasságot a romantika világában.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: pixabay.com)