Jump to content

Heti kettő receptre

2020. 06. 01. 19:00

Naivan azt sejtjük, hogy a szerelem elején tomboló hormonoknak és kémiának semmi sem tud gátat szabni, aztán ahogy telnek az évek, úgy csendesülnek bennünk a vágyak is. Nem biztos, hogy elmúlik, de mindenképp csillapszik.

Nem törvényszerű, hogy az érzelmek kihunynak. Sok pár ébren tudja tartani kettőjük között a szerelmet, de azt senki sem gondolja, hogy a kezdeti hév ugyanúgy jelen lesz akkor is, amikor már több éve egy párként működnek, és egymás mellett kelnek és fekszenek naponta. A szexuális vágy is némileg mérséklődhet, pláne, ha már megszületnek a közös gyerekeke. A szexualitás azonban még így is fontos alapja a jó párkapcsolatoknak. Annak hiánya fizikai és lelki téren is megborítja a közös életet.  Sőt, annak rendszeressége vagy épp rendszertelensége is nagy hatással van arra, hogy a párok együtt maradnak-e.

Sokféle kifogást lehet keresni és találni arra, hogy miért nem bújnak ágyba egymással a párok. A baba születése nyomós érv lehet, de csak valameddig. Lehet hivatkozni a munkára, a stresszre, az időhiányra, de hetente szükséges odafigyelni a kapcsolatunkra. Ha heti két alkalommal meg tudjuk élni a szexuális együttlét gyönyöreit, az nemcsak a házasságnak, az együttélésnek tesz jót, hanem még az immunrendszerünket is támogatja.

Keressetek más indokot. Ha fontos a kapcsolatotok és a lelki, fizikai egészségetek, akkor azért tenni kell. A boldog párkapcsolat alapja a szerelem, a szeretet, a bizalom és az őszinteség, de a testi vágyat is ébren kell tartani. Ezért pedig dolgozni kell. Méghozzá magunkban is, vagyis igenis találni szükséges időt és lehetőséget arra, hogy fizikálisan is erősítsük a kapcsolatot.

A szex ugyanis boldoggá tesz, de megerősíti két ember egymás iránti kötődését, fiatalon tartja a bőrt és a testet, és még fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Mindenkinek magánügye az élete, így a szexuális élete is, de a boldog párkapcsolat fenntartásáért a heti két lepedőakrobatizmus nagyon is szükséges lenne. Ez a heti limit ugyanis erősíti az immunrendszert. Ez a mennyiségű szex megnöveli a testben az immunglobulin A szintet, amely hatására a szervezet hatékonyabban tudja kezelni a káros és idegen anyagokat. A kutatások azonban arra is rámutattak, hogy az immunglobulin szinte nem lett magasabb, ha hetente kettőnél többször szeretkeztek a párok.

A heti kétszeri szex nemcsak a fiatalabb korosztály számára jótékony, hanem az idősebb párok esetében is hozzájárul a jobb hangulathoz, valamint az aktív szexuális életet élő idősebbek sokkal egészségesebbnek érzik magunkat azoknál, mint akik ritkán érintkeznek párjukkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)