Jump to content

Szabadság a szerelemért

2019. 12. 04. 19:00

A szerelem vágyott és csodálatos érzés. Olykor még akkor is, ha nem viszonzott. Ám még a legnagyobb szerelem sem önmagunkhoz láncolást jelent.

A féltékenység, az állandósuló veszekedések, a túlságos ragaszkodás mind olyan cselekedetek, amelyek egy kapcsolat megrontói lehetnek. No persze, a veszekedések után édes lehet a kibékülés, és talán még arra a kis időre az egymásra találás is nagyobb intenzitású, de lehet, hogy amilyen könnyen jött, úgy tűnik el.

Még a legnagyobb szerelemben is szükség van a szabadságra. Sokan érezhetik úgy, hogy boldog párkapcsolatban, házasságban élnek párjukkal, de néha jó lenne egy kis különlét, egy kis szabadság. Érezhetően feszültebbé válhat a mindennapi kommunikáció, talán a régóta meglévő tulajdonságok közül is egyre szembetűnőbb néhány idegesítő. Mielőtt még kirobban a párok között a háború, érdemes elvonulni kis időre egymástól.

Természetesen nem arra gondolunk, hogy ilyen helyzetben azonnal összepakoljunk, és költözzünk máshová néhány napra. Sokkal inkább arra gondolunk, hogy biztosítsunk mind magunknak, mind a párunknak is szabadidőt. Ez akár azt is jelentheti, hogy élünk a hobbijainknak, amikor lényegében csak arra koncentrálunk, valamint magunkra. ugyanezt a lehetőséget a párunk számára is biztosítani szükséges.

Az is a lehetőségek közé tartozik, hogy a barátokkal közös programokat szervezzünk mi magunk, de a párunk előtt is álljon ez a lehetőség.

Vannak olyan rendezvények, amelyek a férfiak számára kedveltebbek. Ne legyen sértődés tárgya az, ha a párunk bejelenti, szeretne elmenni oda, de nélkülünk, barátok társaságában. Az nem jó reakció, ha csupán dacból mi is szervezünk egy ellen bulit, amelyre persze párunkat nem visszük magunkkal.

A boldog párkapcsolat egyáltalán nem azt jelenti, hogy a felek éjjel-nappal együtt lógnak, az ugyanis fojtó lehet. És igen, még akkor is, ha igazán mély érzelmeken alapszik. Néha szükséges egy kis távolságot adni és tartani ahhoz, hogy izgalmassá tegyük egymás társaságát.

Elegendő lehet az is, ha a közös otthonunkban is el tudunk kissé bújni a másik elől. Élhetünk a hobbinknak, magunk csendességében olvasgathatunk, és hagyjuk meg ennek esélyét szerelmünknek is.

A jó kapcsolatért bizony tenni is kell. A szabadság megadása nagy gesztus mindenkitől, és a szerelem kifejezője is lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)