Jump to content

Mi lesz most? Az arany középút a járható?

2019. 10. 23. 19:00

A szerelem csodálatos érzés, amelynek átélésére mindenki vágyik. A testiséghez azonban nem szükséges az efféle érzelem megléte, bár a szerelemmel vegyített szerelmeskedés nemcsak testi, hanem érzelmi kielégüléssel is jár.

Az emberek szerencsére nem egyformák, és más a vérmérsékletük. Ez nemcsak viselkedésükben nyilvánulhat meg, hanem szexuális életükben is. Normális emberi vágy, hogy vágyunk a mély érzelem megélésére. A szerelem felemel, motivál, célt ad az életünknek. A viszonzott szerelem első idejében a testi érintkezés sokkal intenzívebb lehet, mint a későbbiekben. A láng, a tűz némileg csitulhat, és mivel már ismerik egymást a pár tagjai, így a tűz intenzitása is csökkenhet némileg.

Az emberi igények nem egyformák, még a szexualitás terén sem. Van, akinek a napi aktus a természetes, és ha mégsem alakul úgy, szinte elvonási tünetként élheti meg a szexmentes napot. Természetesen az önkielégítés még mindig egy opció.

A férfiak szexuális étvágya rendszerint sokkal nagyobb, mint a nőké. Nem azért, mert a nők kevésbé vágynak a férfira, azonban ha már családanyaként élik az életüket, egészen máshogyan kell az idejüket beosztani. A kicsi gyermekekkel az éjszakai ritmus is felborulhat, és fontossá válhat a néhány órányi minőségi alvás, amely a szexuális együttlét rovására mehet.

A nagy étvággyal rendelkező urak esetében lehet, hogy érdemes limitet beállítani, ami a szexet illeti. A férfiak egyik rettegett betegsége a prosztatarák. Márpedig a sok szex és a prosztatarák kialakulása között kapcsolatot fedeztek fel tudósok. Közel hatvanezer férfi adatait megvizsgálva azt találták a szakemberek, hogy minél gyakoribb a szexuális együttlét, annál nagyobb eséllyel alakulhat ki a prosztatarák.

Egyáltalán nem arról van szó, hogy drasztikusan le kellene a limitet vinni, de a szakemberek szerint a heti 2-3-szori szerelmeskedés az, amely nemcsak ideális, de az egészség fenntartása érdekében is jó. A kevesebb partner, valamint a hetente 2-3-szori ágyba bújás a legideálisabb, és talán ennyi alkalom még a nőnek is pontosan megfelelő.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)