Jump to content

Mielőtt még álomba szenderülnétek

2019. 10. 01. 19:00

Az egyedülállók legfőbb vágya az, hogy boldog párkapcsolatra találjanak. Ezt az álmot éveken át dédelgethetik magukban. A több év várakozás, egyedül töltött idő arra sarkallja az embert, hogy megbecsülje azt, akit az élet felé sodor.

A kapcsolatok olyanok, amilyenné alakítjuk azt. Egyáltalán nem kötelező benne lenni, hogy nem érzi magát jól valamelyik fél. Annak előbb vagy utóbb ugyanis nyoma lesz. Érezhető nyoma lesz. Ha az egyik félnek nem jó, akkor az kihat a másikra is.

Most azonban sokkal inkább a boldogságról, a boldog párkapcsolatról szeretnénk szólni. A boldogság akkor sem garancia, ha a kapcsolat legelején lángolt mindenki. A lángolás mértéke csökken, de azon mindenkinek „dolgoznia” kell, hogy visszahozzák ezt az érzelmet. Legalább megközelítőleg.

A boldogságot fenntartani úgy nem lehet, ha nem figyelünk a másikra. A mai világban pedig ez még nehezebb, mert a technika befolyással van az életünkre. Talán már kitaláltátok, hogy főleg a telefonra gondolunk most. Jó, hasznos, egyáltalán nem vitatjuk azt, hogy a modern világban szükséges, de tudni kell használni. Mindennek megvan a maga ideje, így a telefonozásnak is. Az az idő, amit a telefon simogatásába fektetünk, ahelyett, hogy a párunkkal foglalkoznánk, elvesztegetett idő. Rendben van, hogy elvégzendő, határidős feladatokat még otthonról is intézni szükséges, de igenis figyelni kell arra, hogy törődjünk szeretteinkkel. Ez igaz a gyermekeinkre is. A törődés a kapcsolat egyik alappillére. Amikor azt érzed, hogy el vagy hanyagolva, akkor ne temetkezz bele te sem a telefonodba. Motiváld társad és magadat is arra, hogy közös programokat, beszélgetéseket szervezz estére, reggelre. Ez a két időszak ugyanis az, amikor a hétköznapokban lehet egymással foglalkozni. Reggeli teázás, kávézás, reggelizés közben meg lehet beszélni mi várható aznapra, a nap végén pedig egy kellemes és/vagy feszültséget oldó beszélgetéssel lehet zárni. Szükség van a testi kapcsolatra, de nemcsak a szexre kell koncentrálni. Az érintések, a simogatások, az ölelések többet jelenthetnek egy nehéz nap után.

A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolat másik alappillére a bizalom. A bizalom pedig a sok beszélgetéssel, a megfelelő kommunikációval mélyíthető. Sok kapcsolat azon hasal el, hogy nem ülnek le és beszélgetnek el egymással. Nemcsak a problémákat illetően, hanem általánosságban véve sem. Soha ne feküdjetek le haraggal a szívetekben. Beszéljétek meg, mert nem mindig látunk bele a másik fejébe még akkor sem, ha évek óta egy párt alkotunk.

Nem kell megvárni, hogy baj legyen a kapcsolatban. A napi történések átbeszélésével oldani lehet a feszültséget, visszatalálhatunk egymáshoz, az esetleges félreértéseket meg lehet beszélni, akár a jövő tervezésén is lehet gondolkodni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)