Jump to content

Együtt járni vs. együtt élni - más dimenzió

2019. 03. 21. 19:00

Fiatalkorunkban is álmodozhatunk a független, felnőtt életünkről, de talán a valóságban megélt fiatal felnőttkor nem az, ahogyan elképzeltük. Rá kell jönnünk, hogy mindennek következménye van, amelyért mi magunknak kell vállalni a felelősséget.

 

El lehet, sőt el is kell látnunk gyermekeinket hasznos útravalókkal, amelyeket a felnőtt életükben kamatoztathatnak, érvényesíthetnek, de lesznek olyan jó tanácsok is, amelyeket nem fogadnak meg. Kell a tapasztalatszerzés, amely olykor fájdalommal van kikövezve.

Ezek azonban azért kellenek, hogy tanuljanak, fejlődjenek saját életükben. A fiatal felnőtt embereknek nemcsak a tanulás és a munka frontján kell helytállniuk, nemcsak a pénzkereső világot kell megismerniük, hanem párhuzamosan a saját életükkel is foglalkozniuk kell. Egyik párkapcsolatból a másikba ugorhatnak, ha nem találják a helyüket a mellettük lévő személy mellett. Ismerkedések, randevúzások után, felvállalva egymást az együtt járás fázisába érhetnek a párok. Egy újabb szakaszba lépett át az ismerkedés. Ha pedig minden arra mutat, hogy a pár tagjait isten is egymásnak teremtette, egzisztenciálisan és szellemileg is felnőttek ahhoz, hogy közös jövőben gondolkodjanak, akkor az összeköltözés gondolata is felmerülhet.

Lakva ismerszik meg az ember. Érkezhet mindenfelől ez a mondás, amelyet csak akkor értenek meg igazából, amikor az együtt járás együtt élésbe fordul.

Összeköltözni valakivel azt is jelenti, hogy elköteleződik az ember. Már nem csak azt kell várni, hogy melyik nap és mikor tudnak újból találkozni, hiszen együtt ébrednek és együtt fekszenek le aludni is. Egy helyre járnak haza, és míg a randevúk idejére a legjobb énjét tudja mindenki felvenni, az együttélés során már számtalan újjal megismerkedhetnek. Ha  az otthon szó minkét fél számára ugyanaz a lakás jelenti, akkor óhatatlan, hogy a jó és pozitív tulajdonságokon és viselkedésen is túllássanak. A lehető legtermészetesebb állapotunk ugyanis nem az, amit egy-egy randevún mutatunk a másik fél számára. Az együttéléskor jelen vannak a boldog és vidám napok mellett a lehangolt, rosszak is. A rossz ébredés, vagy eleve az ágyból kikelés nem feltétlenül azt a megjelenést kölcsönzi, amelyet a randevúkon megismert a másik fél. Mégis, ez is természetes állapotunk, ezzel is együtt kell élni.

Az együttélés azt is jelenti, hogy rádöbbenhetünk apró és akár idegesítő szokásokra, de ugyanígy felhívhatják a figyelmet a saját rossz szokásainkra is.

Nemcsak a jó lesz közös a közösen vállalt életben, hanem a rossz is. Fáradtan is meg kell hallgatni a másik fél problémáit, hiszen problémák mindenkinél feltűnhetnek. A problémák pedig nem mindig akkorák, hogy azon rágódni kellene azon, és mégis előfordulhat. Segíteni kell egymást túljutni a kríziseken, még akkor is, ha alig van hozzá erőnk. Az összeköltözéssel a feladatok is közössé válnak.

A féktelen és vad szex, a mozizás, a ki alszik kinél állapot komollyá válásával az elköteleződést is vállaljuk. Egy új élet kezdetét is jelenti az összeköltözés.  

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pexels.com)