Jump to content

Téli összebújás előnyei

2019. 01. 09. 19:00

A szerelem igazi kiteljesedését jelenti, ha a szerelmesek lélekben és testben is meg tudják élni egymás iránti mély érzelmüket, hevességüket.

Évszaktól függetlenül kialakulhatnak szerelmek, és így bármilyen hónapban járunk is, a szerelem jó és beteljesedése a szerelmeskedés. A kapcsolatok egyik legjelentősebb összetartója lehet.

Az ünnepek már lecsengtek ugyan, de talán a lelkekben újra lángra lobbant szeretet kihatott akár még azokra a kapcsolatokra is, ahol a szex alkalmanként gyakorolt. Bármennyire furcsa ez, de vizsgálatokkal megállapították azt, hogy az évnek két időszaka van, amikor a párok jóval több időt szentelnek egymásra, kapcsolatukra. Az egyik karácsony környéke, a másik pedig tavasszal tör rá a párokra. A karácsony az az időszak, amikor a szeretetről, a családról, az összetartozásról sokkal többet beszélünk, és sokkal többet is gondolunk arra. Ez pedig folyamatot indít el bennünk, amely a lepedőn is meglátszódhat.

Elődeink idejében, amikor még a villamos energia hiánya miatt a téli esték ennél is sokkal sötétebbek voltak, akkor volt idejük egymásra figyelni a pároknak. Ez még most is így van, hiszen sokkal többet vagyunk otthonunkban, mert a kinti hideg bekényszerít. Mivel nem tudunk odakint mit tevékenykedni, ezért bent ütjük el az időt.

A kinti hideg még inkább felfokozza a benti meleg lényegét, és emeli annak varázsát, de még így is sokkal több összebújásra ösztönzi a párokat.

A tavasz is lángra gyújthatja az emberek szívét, hiszen a természet ébredezése hatással van mindenkire. Sok új szerelem is ilyenkor szövődik, de a nyári időszak még több lehetőséget kínál arra, hogy szerelmek és kapcsolatok szövődjenek.

Mégis a tél igazi romantikus, összebújós időszakot jelent, és visszatalálhatnak egymáshoz még azok a párok is ilyenkor, akik kissé már eltávolodtak párjuktól.

Télen átfázunk, és milyen jó, ha van, aki a kezünket megmelegíti. A fizikai kontaktus meghittebbé teszi a kapcsolatokat, így nem árt, ha sűrűbben fázunk. Nem kell még csak szex sem ahhoz, hogy közelebb érezzék egymást magukhoz a párok. Jó érzés egymás ölelésében megmelegedni. Olykor ki is lehet menni a harapni valóan friss időbe, és a ropogós hóban, kézen fogva megtett séta is idillikus. A meghitt beszélgetések egy séta közben, egy forró teát szürcsölgetve otthon, vagy egy kávézóban jó hatással van a kapcsolatok minőségére.

Télen szánjunk több időt a párunkkal töltött közös percekre. Eleve sokkal több erre a szabad kapacitás, és a kandalló előtt beszélgetése, bújások alkalmat adnak az együttlétekre is. A tél arra is lehetőséget ad, hogy elutazzunk síelni valahová. Az utazás, a hó, az aktív pihenés pedig kellemesen elfárasztja az embert. Talán a pihenés, a hó, a síelés, a szálláshely is nagyobb kedvet hoz arra, hogy fizikailag is kifejezzük szerelmünket.

A tél tehát nemcsak hideggel és hóval jár, hanem ha jól használjuk ki, akkor mélyítheti a párkapcsolatunkat is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)