Jump to content

Egy kapcsolat gyilkossága

2018. 09. 08. 19:00

Máshogy viselkedünk minden kapcsolatunkban, és ez a párkapcsolatokra is igaz. Néhány viselkedés különösen megnehezítheti a boldogság kiteljesedését, sőt mi több, le is rövidítheti a kapcsolat élettartamát.

Megtaláltad a párod? Örülj neki! Boldog és kiegyensúlyozott a kapcsolatod? Legyél érte hálás, és élvezd! Ha az első szerelmes hónapok után is ugyanilyen jól érzed magad a párod mellett, ő is melletted, akkor igazán boldogok lehettek. Csak nehogy megfertőzze a szerelmeteket a hiszti, a féltékenység, a házsártoskodás, a birtoklás. Az ilyen és ehhez hasonló negatív viselkedések mind gyilkosai lehetnek egy párkapcsolatnak.

Ahogy mondani szokták, sok férfi az anyához hasonló nőt keres maga mellé. Ha benned találta meg ezt a személyt, akkor sem kell úgy viselkedni, mintha egy kisfiút állított volna melléd a sors. Egy nő mellé igazi férfi kell, nem gyerek, ezért ne is kezeld akként. Nem kell utasítgatni, parancsolgatni, mert a kapcsolat elején még lehet elviseli, de ha nem pipogya férfiról van szó, akkor már lehet a kezdetek kezdetén leállít.

Aki már több szakításon, akár váláson is túl van, sokkal megfontoltabban viselkedik újabb kapcsolataiban. Nem szeretné megint átélni a szakítást, így óvatosabb az ismerkedésben is. A kialakuló kapcsolatában nem dobálózik olyan nagy szavakkal, amelyeknek még nincs itt az ideje. Ha pedig egy olyan társ kerül mellé, aki saját vágyait szeretné mindenáron megvalósítani – mindegy, hogy a párja mit szól – és követelőzésbe kezd, könnyen kifordulhat a kapcsolatból. Mindennek megvan a maga ideje. A túl direkt rákérdezések, utalások, megjegyzése (eljegyzés, esküvő) megrémisztik a férfiakat, de akár a nő is gondolhatja korainak.

Azért vannak a jó barátok, hogy minden gondunkat, bajunkat meg tudjuk osztani velük, és ugyanúgy ott álljunk mögöttük támogatásként. Óhatatlan, hogy a barátok ne osszák meg egymással párkapcsolati titkaikat is, de nem kell a legmélyebb részletekig kitérni mindenre.  Enyhítetünk így a bennünk felgyülemlett feszültségen, de bármi probléma van a párkapcsolaton belül, azt a párunkkal kell rendezni. Nagyon rossz érzés, ha nagyon intim, és nagyon személyes tények kerülnek a barátok elé, és erről a párunk is tudomást szerez.

Hosszabb idejű együttélés után oda-vissza elvárjuk a másiktól, hogy minden rezdülés ismert és értelmezhető legyen. A nők különösen igénylik a kapcsolataikban azt, hogy társuk belelásson a gondolataikba. A férfiaknak többségének ez eleve nem megy jól, de még ha egy hullámhosszon is működnek, akkor is érdemesebb az őszinte beszéd.

Azért, mert valaki úgy dönt, hogy az életét velünk szeretné folytatni, még egy külön lény, egy külön személyiség, akinek általa meghatározott baráti köre, hobbija van. Vagy elfogadjuk már a legelején, vagy nem, de a párkapcsolat nem jogosít fel arra, hogy a közös életből mindezeket mellőzni kelljen. Sőt mindenki számára igény lehet a magány, az elhúzódás, vagy csak a barátokkal lenni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)