Jump to content

Szabályos együttélés, avagy az összeköltözés szabályai

2018. 03. 13. 19:00

Minden párkapcsolatnak állomásai vannak. Az együtt járást a házasság követi. A legtöbb pár azonban az egybekelés előtt még ki akarja próbálni az együttélést, mielőtt végleg elköteleznék magukat.

Tavaszodik, és a szerelmek is most kaphatnak annyira szárnyra, hogy komolyabbra forduljon a kapcsolat. Mindig lesz egy aktuális kérdés, amely a pár közös jövőjével kapcsolatos lesz. Mikor költöztök össze? Ha azon már túl van a pár, akkor jöhet a „Mikor házasodtok?” és persze, ha már az is kipipált, akkor jöhet a családalapításról való faggatózás.

A szerelmesek életében, bármennyi ideje is alkotnak egy párt, újabb mérföldkőhöz érkeznek el, ha arra döntenek, hogy onnantól fogva közös háztartásban szeretnének élni. Ha azelőtt a szülőkkel éltek, akkor azért nagy váltás, de ha már van valami tapasztalat az összeköltözés terén, egy új emberrel a közös élet is más lehet. Ahogy mondani szokták, lakva ismerszik meg az ember. Milyen igaz, hiszen ez egy igazi próbatétel.

Nem akárkivel költözik össze az ember lánya vagy fia. Csakis azt választja maga mellé lakó- és élettársul, akivel jól érzi magát minden időben, céljaik közösek, útjuk egyfelé visz. Ha már kulcsot is cseréltek, mindenki bejuthat a másik otthonába, szinte minden nap végét együtt fejezik be és az újat is együtt nyitják, akkor már csak egy pakolás hiányzik ahhoz, hogy összeköltözzenek. Ennek a pontnak a felismerése sarkall sokakat arra, hogy összeköltözzenek. A költözés megbeszélése és a pakolás csak a kezdete a közös életnek, de van néhány szabály, amit jó észben tartani mindkét félnek. A szerelmeseknek ugyan alkalmazkodniuk kell egymáshoz, de nem szabad arról szólnia az összeköltözés után, hogy valamelyikük feladja önmagát. Senkinek sem szabad saját személyiségét levetkőznie a másik kedvéért. Ne kell mások tapasztalataival, élményeivel azonosulni. Minden kapcsolat más, így az összeköltözés utáni élet is olyan, amilyenné a párok teszik. A tartósabb egyedüllét után biztosan furcsa, hogy van, aki motoszkál még a lakásban, de milyen jó érzés, ha újra van kihez szólni, van kihez hozzábújni. Azonban még a legnagyobb szerelemben, az összeköltözés után is hagyni kell szabad teret a másik fél számára. Nem muszáj állandóan egymás nyakában lógni. Már nem csak együtt járásról van szó, hanem együtt élésről, vagyis minden nap, a pár mindkét tagja egy helyen hajtja le a fejét, együtt reggelizik, együtt él. Jó, ha mindenkinek van egy kis sarka, ahová el tud húzódni, ha kicsit egyedül szeretne lenni.

Ahol laknak, ott kosz, mosatlan edények is és szennyes ruhák is termelődik. Egyformán felelős mindenki a közös otthon tisztántartásában, ezért érdemes megegyezni a házimunkák felosztásában.

Senki nem áltat olyannal, hogy mindig rózsaszín ködben fog telni a közös élet, de ha kompromisszumokat lehet kötni, és azt be is tartja mindenki, jó a kommunikáció a felek között, akkor bizony gördülékenyebbé és kínlódástól mentessé tehető az együttélés. Több évnyi együttlét után is szükség van a gyengédségre, az apró érintésekre, és persze a szexualitás is fontos, hogy élvezetes legyen az egy fedél alatt élés.

(Forrás: marmalade.hu | money.usnews.com, cubesmart.com, foodal.com/képek)