Jump to content

40év felett is fontos a szexualitás...

2018. 02. 15. 10:22

Sokan úgy gondolják, a kor előrehaladtával csökken az igény a szerelmes együttlétek iránt. Ez azonban nincs így, a szex iránti vágy az idősebb korosztályban is épp annyira jelen van, mint a fiatalok körében.

Azonban sokan, egy bizonyos kor után egyszerűen lemondanak ezekről az élvezetekről, vagy azért mert szégyellik a testüket, vagy egyszerűen más dolgokat helyeznek előtérbe, egyesek szerint, bizonyos kor után már nem „illendő”. Ezek azonban mondvacsinált kifogások, a szex ugyanis nem kor függő. A nőknél, a szex csökkenésének hátterében, a menopauzával járó testi-lelki változások állhatnak, ugyanis embertől függően, előfordul olyan, hogy a hormonális változások következtében a libidó csökken, mindezek mellett hüvelyi szárazság, és fájdalom is felléphet az aktus során. Ez a csökkent ösztrogénszinttel magyarázható. Ezzel ellentétben, vannak olyan nők, akiknek a menopauzával járó hormonális változások kifejezetten megnövelik a szex iránti igényüket.

Attól,hogy valaki elmúlt 50-60 éves nem kell lemondania a testi örömökről. Egyes kutatások szerint, az aktív szexuális élet kifejezetten jótékonyan hat az élettartamra, valamint a szellemi és fizikális egészségre. A legtöbb pár ott követ el hibát, hogy az évek múlásával hagyja kikopni kapcsolatából a romantikát és az erotikát. A tüzet 60 felett is meg lehet őrizni.

Fontos, hogy fejezzük ki érzelmeinket, a romantikus érintések, csókok, ölelések, összebújás nem a kor függvénye. Nagy előnye az idősebb kornak, hogy az ember gyermekei (jobb esetben) már kirepültek, így a párnak bőven jut ideje egymásra. Randizni szintén kortól függetlenül lehet, segíthet megtartani a szenvedélyt 50 felett is, ha a hétköznapokat megszinesítik romantikus programokkal, egy gyertyafényes vacsorával, sétával, összebújós filmnézéssel. A randinak a végkimenetele pedig lehet egy romantikus szeretkezés. A nők megőrizhetik szépségüket, és fiatalságukat, nem kell lemondani a divatról, szórakozásról, szépségápolásról azért, mert a tortára egyre több gyertya kerül. Idősebb korban is próbáljuk elcsábítani a parnerünket, öltözzünk divatosan, kerüljük a bő, kinyúlt pólókat, ne akarjunk észrevétlenek maradni. Egy nő 50 felett is nő, sőt akkorra már láthatóan képes megélni a nőiességét,éppen ezért nem kell elzárkózni.

Lepd meg párod apró figyelmességekkel, egy ízléses fehérneművel, közös zuhanyzással, vagy egy romantikus habfürdővel, nincs az a férfi, akit ne lehetne ezzel levenni a lábáról. A férfiak szeretik, ha egy nő törődik velük, kényezteti őket, ezek a dolgok a korral előrehaladtával sem változnak. Megelőzhető a szexualitás elmaradásának problémája, ha a felek megbeszélik a másikkal mire vágynak, az együtt töltött idő alatt minden bizonyára kialakult a kapcsolatban egy olyan erős kötődés, szeretet és bizalom, hogy bátran előállhatunk vágyainkkal, mindenféle szégyenérzet nélkül. Így megtudhatjuk azt is, hogy a partner mire vágyik.

Adjunk időt magunknak és partnernek is egyaránt, ne siettessük az együttlétet, hagyjunk időt az elő és utójátékra is. A fenntartott szexualitás garantáltan jót tesz a testnek és a léleknek is egyaránt, valamint az érzelmi kötődést is erősíti. (Kortól függetlenül)

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)