Jump to content

Mennyit költenek az emberek Valentin-napon?

2018. 02. 14. 11:00

Rekordbevételre számítanak a Valentin-nap alkalmából az amerikai kereskedők, annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy nem mindenki ünnepli a Valentin-napot. A felmérések szerint az amerikaiak 55% kedveskedik csokoládéval vagy virágcsokorral szeretteinek, átlagosan pedig több mint 36 ezer forintnak megfelelő dollárt költenek fejenként erre a napra.

 

A felmérések szerint összesen 19,6 milliárd dollárt költenek az amerikaiak Valentin-nap alkalmából – jelentette az M1 Los Angeles-i tudósítója. A számok azt is mutatják, hogy az amerikaiak vágynak arra, hogy virággal, csokoládéval és vacsorával kényeztessék el egymást ezen a napon. Nem virágcsokorra költenek a legtöbbet, hiszen arra összesen két milliárd dollárt szánnak a szerelmesek. Tízből hárman biztosan vásárolnak virágot, ezt követi a ruházat, amire 1,9 milliárd értékben, majd a sorban a cukorkák, csokoládék következnek, 1,8 milliárd dollárért költenek erre az amerikaiak.

A legnagyobb bevételre az ékszerészek számíthatnak, hiszen az ajándékozók húsz százaléka vásárol ékszert erre a napra. A felmérés szerint 4,7 milliárd dollár csak erre megy el.

Sokan szabadságot vesznek ki erre a napra és szállodában töltik az estét.

A felmérés szerint a gyerekek és a családtagok is megajándékozzák egymást, amire több mint hét dollárt költenek. Természetesen a házi kedvencek sem maradnak ki a sorból.

Nem kis nyomást gyakorol az emberekre, az újév után elkezdtek készülni a Valentin napra. A megkérdezettek 27 %-a mondta azt, hogy saját kézzel készített ajándékot készít.

Az amerikaiak 45 %-a nem ünnepli ezt a napot, több mint három százalékuk pedig költ anti Valentin-napi ajándékokra.

Nem mindenki vágyik romantikára

Valóban nem mindenki vágyik az ajándékokra. Több tíz millióan élnek egyedült az Egyesült Államokban és sokan mondják azt, hogy gyűlölik ezt a napot. Majd tíz százalékuk mégis tervez valamilyen programot, hogy ne egyedül legyen. Az egyedülállóknak azonban azt tanácsolják, hogy ha másnak nem, kedveskedjenek maguknak egy kis ajándékkal, vagy akár egy szabadnappal. Vannak éttermek, ahol ezen a napon kizárólag az egyedülállókat várják, ahol vacsora közben sem szól majd romantikus zene, néhány moziban a mai napon tabu a romantikus filmek vetítésére, így van lehetőség a Valentin nap romantikus-mentes túlélésére – fogalmazott a tudósító.

 

(Forrás: marmalade.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)