Jump to content

Nem mindenki nagydumás, vannak zárkózottak is

2018. 01. 29. 17:00

Nem minden férfi a lehengerlő szövegével hódítja meg a nőt, de nem is minden nőnek a vakítás hatol a szívéig. A zárkózott férfi ugyanúgy felkeltheti a gyengébb nem érdeklődését. De hogyan hódítsunk meg egy ilyen férfit?

Míg a nők többsége akár idegenek számára is képes órákat csacsogni mindenféléről, amelybe bőven belevegyül magánélete, érzelmei is, addig egy férfi ezt nehezebben teszi meg. Természetesen nem mindegyikük, hiszen köztük ugyanúgy megvannak azok, akik szívesebben beszélnek akár belső dolgaikról. Vannak azonban olyan férfiak is, akik még a bizalmasabb köreikben is nehezen nyílnak meg. Márpedig, ha még barátainak, családjának sem beszél érzelmeiről, gondolatairól, akkor könnyen elképzelhető, hogy ismerkedései és kapcsolataiban fog ezekről a dolgairól könnyen kiadni információkat. Egy kapcsolat akkor működőképes, ha a felek kommunikációja jó. Egy introvertált típusú ember azonban nehezen nyílik meg még akkor is, ha rátalált a nagy szerelemre. Sok nő számára ez a vonzó és a sármos, de zárkózott férfi kegyeit megtalálni kihívás. Van, hogy megérezzük, hiába nem tudunk a zárkózott, kiszemelt férfi érzelmeiről, életéről semmit, valami úgy vonz hozzá, hogy ki akarjuk deríteni mi rejlik benne. Talán a sors vezetett hozzá, talán ez a gyengénk, és ezek a típusok jönnek be, de nem lehetetlen megismerni őket.

A nőkre jellemzőbb, hogy beszédesebbek, szeretnek csacsogni, akár pletykálni is, de férfiben is megvan ez a típus. A hölgyek többsége azonban inkább vágyik a határozottságra, de az üres duma kiborító, főleg, ha mögötte semmi tett nem húzódik. Ám ha falakba ütközünk, az is kiábrándító. A zárkózott férfit is meg lehet hódítani, de tény, hogy érteni kell a nyelvén. Ő hallgatag, ezt valószínűleg már a találkozás legelején megmutatja magából. Ez azt jelenti, hogy nekünk, nőknek kell irányítani a beszélgetést. Az első randevút mindenki úgy képzeli el, hogy igyekszik mindkét fél a lehető legtöbbet megtudni a másikról azért, hogy el tudják dönteni, lesz-e következő találkozás. Ám a zárkózott férfi alig kérdez, ami érdektelenséget tükrözhet. Ha felismerjük az introvertált típust, akkor nyugtáznunk kell magunkban, hogy nem véletlenül jutottunk el a randevúig, az érdeklődés megvan, csak jóval kevesebbet kérdez, mint a nagydumások. Lehet, hogy kevesebbet beszél, és kérdez, de az hangsúlyos.

El kell fogadnunk, hogy vannak olyanok, akik kevesebbet beszélnek, nemcsak az érzéseikről, de minden másról is. A zárkózott férfiak azok, akik nem beszélnek feleslegesen és meggondolatlanul. Nemcsak kevesebbet beszélnek, de az emberekkel való folyamatos kapcsolatra sincs igényük. Ha egy nőt magukhoz közel engednek, akkor nekik meg is nyílnak, de ne akarjuk őket nagy, társasági életbe belehajtani, és megváltoztatni. Nem antiszociális viselkedésűek, egyszerűen jobban szeretik a nyugalmat, és szívesebben vannak kettesben párjukkal. Jobb kikapcsolódás számukra a filmnézés otthon, vagy főzőcskézés.

Azon sem kell megsértődni, ha a kapcsolat kialakulása után néha igényük támad egy kis egyedüllétre. Nem azt kérik, hogy függesszék fel a párkapcsolatot, csupán egy kis magányra vágynak. Ez lehet annyi, hogy elhúzódik egy sarokba, olvas, zenét hallgat, hobbijának él, és senki nem szól hozzá.

(Forrás: marmalade.hu | davidwolfe.com, listaka.com, yourtango.com/képek)